BK MLADÁ BOLESLAV

Čtvrtý barážový duel: série se může zlomit, nebo vyrovnat

16. 4. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Výrazný krok k postupu do extraligy mohou ve čtvrtečním večeru udělat hokejisté BK Mladá Boleslav. V barážové sérii totiž vedou nad Ústeckými Lvy 2:1 a pokud Středočeši zvítězí, od nejvyšší domácí hokejové soutěže je bude dělit jediné zvládnuté utkání. V opačném případě bude průběžný stav 2:2 na zápasy. Další boj o extraligu startuje v mladoboleslavské Zlatopramen Aréně tradičně v 17:30.

Bruslařskému klubu hrají do karet důležité faktory, které by mohly mít vliv na úspěch ve čtvrtém duelu. Svěřenci Petra Kaňkovského a Leo Gudase mají za sebou dvě skvělá barážová představení, v nichž Slovanu nedovolili ani gól a ve čtvrtém duelu je stejně jako v úterý (4:0) požene domácí publikum. “Je před námi strašně důležité utkání a Mladá Boleslav je v obrovské výhodě,“ přiznává Vladimír Evan, asistent hlavního trenéra Ústeckých.

“Boleslavští jsou v psychické i herní pohodě,“ uvědomuje si Vladimír Evan po dvou jednoznačných porážkách svého týmu.

Ale pozor! Jak může být odlišný jeden domácí zápas od druhého, to bylo k vidění v utkáních na severu Čech. Slovan na úvod zvítězil jasně 4:0 (stejně jako v prvním domácím zápase Mladá Boleslav), poté naopak prohrál 0:3. “My to určitě nezabalíme. Vždyť baráž končí až ve chvíli, kdy jeden z týmů vyhraje počtvrté,“ připomíná asistent Jana Votruby.

Předprodej vstupenek na čtvrteční zápas (17:30) končí na sekretariátu BK Mladá Boleslav v den utkání ve 14 hodin.

Jsme jeden tým, spolu to dokážeme!