BK MLADÁ BOLESLAV

Jakub Orsava: Potřebovali jsme vyhrát doma, máme co dohánět

28. 9. 2018
Autor: Michal Konvalina
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté si na státní svátek 28. září mohli poprvé užít pozápasovou děkovačku s domácími fanoušky. Na výhru v Brně Bruslaři navázali ubojovaným vítězstvím 3:1 nad pražskou Spartou. „Bylo to hodně vyrovnané, rozhodovaly detaily,“ hodnotil po zápase střelec druhého, a tedy vítězného gólu Jakub Orsava.

Proti Litvínovu ani Vítkovicím to Bruslařům nevyšlo, až napotřetí doma uspěli. „První dva domácí zápasy jsme nezvládli. Dneska jsme moc chtěli a získali jsme tři body,“ vracel se ještě Orsava k předchozím domácím nezdarům.

Bojovalo se o každý metr ledu a Bruslaři nakonec uspěli i díky zlepšené hře směrem dozadu, vždyť v posledních dvou zápasech obdrželi jen jedinou branku. „Na obranu se v současném hokeji hodně dbá a my se na ni musíme soustředit, tím spíš, že nám nevyšel začátek.“ Velikou zásluhu na pevnější defenzivě má i slovinský gólman Gašper Krošelj, jehož domácí útočník nezapomněl pochválit: „Samozřejmě je to veledůležitý faktor. Opravdu nás podržel, hlavně při tlaku sparťanů v závěru.“

Podle jeho slov se mladoboleslavští hokejisté musí soustředit sami na sebe a nesmí se ohlížet na to, kdo proti nim hraje To platilo i pro zápas s Pražany. Ty od léta vede německý trenér Uwe Krupp a jeho angažmá je hodně sledované. „Podle toho, jak budeme hrát my, bude hrát i soupeř. Když jim vnutíme svoji hru, budeme sbírat body,“ uzavřel Jakub Orsava. Celý rozhovor si můžete pustit v následujícím videu.


Kompletní rozhovor s Jakubem Orsavou na našem YouTube kanálu:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav