BK MLADÁ BOLESLAV

Po týdnu opět doma: do Boleslavi přijíždí Dynamo

4. 10. 2018
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Po nevydařeném vstupu do sezóny mladoboleslavští hokejisté urvali dvě důležité výhry, načež ale v neděli schytali debakl od rivala z Liberce. Nyní svěřence Vladimíra Kýhose čeká další bitva ve ŠKOENERGO Aréně, kde v pátek 5. října od 17:30 změří síly s HC Dynamem Pardubice.

Dynamo lovilo posily v zámoří

Zatímco v předminulé sezóně musely Pardubice zachraňovat extraligovou příslušnost až v nepopulární baráži, loni se Dynamo pohybovalo v klidném středu tabulky a ve čtvrtfinále play-off potrápilo favorizovaný Třinec. Po povedeném ročníku ale východočeský klub opustilo několik opor: produktivní David Tomášek se vydal do Finska, Matěj Beran neodolal vábení pražské Sparty, Martina Kauta si stáhlo Colorado, Ján Sýkora posílil Banskou Bystrici a obránce Jan Ščotka se přesunul do Litvínova.

Generální manažer Dušan Salfický dokázal tyto citelné ztráty alespoň částečně zalepit novými akvizicemi, po kterých se poohlédl i do zámořských vod. Z farmy New Jersey posílil Dynamo nadějný Jan Mandát a do svého mateřského klubu se po anabázi v kanadské juniorce vrátil zadák Vojtěch Budík. Zajímavou posilou Pardubic je ruský obránce Daniil Miromanov, který započal minulý ročník v dresu Soči hrajícího KHL, načež se přesunul do Kanady, kde v dresu Monctonu Wildcats v juniorské QMJHL sbíral téměř bod na zápas. Miromanova Salfickému doporučil jeho agent, slovutný Igor Larionov. „Je pro mě ctí, že je mým agentem. Považuju ho za žijící legendu světového hokeje. Opravdu pro mě moc znamená, že mi věří a podporuje mě,“ cení si jednadvacetiletý bek, který zvládá nastupovat i na pravém křídle.

Asi nejslovutnější pardubickou posilou je slovenský reprezentant Miloš Bubela. Účastník Olympijských her v Jižní Koreji i MS v Dánsku se ale zatím v české extralize trápí, po sedmi odehraných zápasech má na svém kontě jediný kanadský bod.

Východočechům nevyšel start, už se ale zvedají

V prvních čtyřech utkáních nové sezóny svěřenci Miloše Holaně zvítězili jen jednou, pak ale přišel zlom. Dynamo v pátém kole po samostatných nájezdech udolalo obhájce titulu z Brna, načež o dva body obralo i Plzeň. V úterý navíc pardubičtí hokejisté přehráli Liberec přesvědčivě 4:1 (ano, ten Liberec, který v neděli uštědřil Bruslařům debakl 8:3). Dynamo se tak ze spodních pater tabulky prokousalo až na současné deváté místo, na třetí Vítkovice navíc perníkáři ztrácejí pouze tři body. „Ono to tak nějak funguje. Když ten tým vyhraje, tak se kabina trochu uklidní a je v ní větší pohoda. Na druhou stranu extraliga je extrémně vyrovnaná, musíme jít do každého zápasu, bodů je potřeba mnohem víc, je potřeba bodovat v každém zápase. Určitě je lepší situace, ale na druhou stranu je začátek soutěže. Jsme rádi za ty body, které máme, ale musíme jet dál,“ velí před cestou do Mladé Boleslavi veterán Petr Sýkora.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj (21. Kantor) – Hanzlík, Bernad, Němeček, Pláněk, Dlapa, Kotvan, Kurka – Orsava, Žejdl, Klepiš – Pacovský, Skalický, Vondrka – Šťastný, Musil, Látal – Pabiška, Najman, Procházka

HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Wishart, Cardwell, Hrabal, Holland, Čáslava, Miromanov – Rolinek, Bubela, Vondráček – Kusý, Marosz, Treille – Perret, Poulíček, P. Sýkora – T. Svoboda, Venkrbec, Dušek – Mandát

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 5. 10. 2018 17:30

BK Mladá Boleslav 7. kolo HC Dynamo Pardubice
11. místo, 6 bodů umístění 9. místo, 10 bodů
12:20 skóre 16:17
3:1 (Sparta) nejvyšší výhra 4:1 (Liberec)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 2:6 (Litvínov)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
8,00 % využití přesilových her 2,70 %
2 góly v přesilových hrách 1
1 góly v oslabeních 0
Jakub Klepiš, 6 bodů nejproduktivnější hráč Rostislav Marosz, 7 bodů
Jakub Klepiš, Jakub Orsava, oba 3 branky nejlepší střelec Rostislav Marosz,
Petr Sýkora, oba 4 branky
Jakub Klepiš, Lukáš Žejdl, 3 asistence nejlepší nahrávač Rostislav Marosz, 3 asistence
Lukáš Žejdl, +3 nejlepší hráč v +/- Rostislav Marosz, +6
Martin Látal,
Dominik Pacovský, oba -4
nejhorší hráč v +/- Tomáš Svoboda
Vojtěch Budík, oba -3
David Němeček, 27 minut nejtrestanější hráč Josef Hrabal, 12 minut
Jan Hanzlík, 14 bodů Radegast index Rhett Holland, Tomáš Rolinek,
Sacha Treille, všichni 19 bodů
Pavel Kantor 86,21 %
Gašper Krošelj 89,62 %
úspěšnost brankářů Ondřej Kacetl 93,36 %
Milan Klouček 80,00 %
Pavel Kantor 3,72
Gašper Krošelj 2,84
průměr inkasovaných gólů na zápas Ondřej Kacetl 2,21
Milan Klouček 4,00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav