BK MLADÁ BOLESLAV

Olomouc je strašně houževnatý soupeř, říká Tomáš Knotek

14. 10. 2018
Autor: Michal Konvalina
M l. B o l. - Boleslavská premiéra novému trenérovi Miloslavu Hořavovi nevyšla podle plánů, Olomouc potvrdila pověst houževnatého týmu a vybojovala na ledě Bruslařů výhru 2:1. Rozhodující gól vstřelil v přesilovce hostující Zbyněk Irgl, a právě přesilovky byly podle Tomáše Knotka důležitým faktorem, proč to Bruslařům nevyšlo. „Nemyslím si, že jsme je sehráli špatně, ale hraje se na góly. Oni z přesilovky gól dali, my ne,“ mrzela domácího forvarda slabá produktivita v početních výhodách.

Boleslavi se navíc vůbec nepodařil vstup do zápasu – hosté se nenápadnou akcí rychle dostali do vedení. „Vždycky je nepříjemné dostat brzy gól, navíc když se chcete ukázat před novými trenéry,“ vracel se Knotek po utkání k úvodnímu gólu, který vstřelil v samém začátku první třetiny olomoucký Vilém Burian.

Trio nových trenérů nemělo před svým prvním utkáním moc prostoru k práci, do zápasu se tak šlo v podstatě bez přípravy. „Trenéři nastoupili až na rozbruslení, řekli jsme si jen nějaké základy. Myslím, že jsme to docela plnili, ale teprve teď na to bude čas,“ řekl směrem k předzápasové přípravě boleslavský útočník.

Domácímu týmu se na konci zápasu nepovedlo prolomit pevnou obranu hostí v čele s dobře chytajícím Konrádem. Svou důraznou defenzivní hrou a precizní prací ve vlastním pásmu dělali Hanáci domácímu útoku problémy. „Hrají už víceméně pět let podobně a mají výsledky. Věděli jsme, že u nich v pásmu to bude těžké. Bohužel jsme dali jen jeden gól, udělali to dobře,“ uzavřel Tomáš Knotek.

Kompletní videorozhovor s Tomášem Knotkem můžete zhlédnout na našem klubovém YouTube kanálu:


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav