BK MLADÁ BOLESLAV

Miloslav Hořava: Musíme zapracovat na nasazení, tempu a agresivitě

16. 10. 2018
Autor: Klub
M l. B o l. – Nastoupili do rozjetého vlaku, který ovšem bohužel nejede po extraligových kolejích kdovíjak rychle a sebejistě. Novou trenérskou trojici ve složení Miloslav Hořava, Radim Rulík a Pavel Patera tedy nečeká nic snadného. Co na současnou situaci říká nový hlavní lodivod?

Pane Hořavo, na úvod otázka, která musí padnout asi pokaždé – jak se „upekl“ váš příchod do Mladé Boleslavi?

Byl jsem oslovený Honzou Plachým, zda bych měl zájem vést boleslavský tým. Řekli jsme si k tomu pár věcí, já měl vlastně jedinou podmínku, nebo spíš lépe přání – chtěl jsem si vybrat spolupracovníky, kteří do toho půjdou se mnou. Když to vyšlo, řekli jsme si, že to zkusíme.

Proč právě Radim Rulík a Pavel Patera?

Všichni tři se velice dobře známe. S Radimem mě pojí letitá práce v Litvínově, s Pavlem na Kladně. Všichni máme stejný názor na hokej, na to, jak by se v dnešní době měl hrát. O tom se vlastně ani nemusíme bavit, rozumíme si i beze slov. Věřím, že v tomhle složení budeme mít sílu týmu pomoct.

Váš příchod k týmu byl hodně rychlý, v neděli ráno před zápasem s Olomoucí. Co jste stačil týmu říct, co jste s ním probral?

Já už jsem to někde říkal – ani si to nepamatuju. V 8:45 jsme šli poprvé do kabiny, o půl hodiny později na krátké rozbruslení. Rozhodně jsem neměl žádný velký proslov, vzhledem k té vámi zmíněné rychlosti bylo potřeba řešit hlavně praktické věci. Věnovali jsme se utkání, všechno muselo být v tempu.

Co byste řekl ke zmíněnému utkání s Olomoucí?

Že jsme začali celkem bázlivě, bez tempa a nasazení. Taky jsme proto velice rychle dostali gól. Pak se to sice zlepšilo, ale objektivně vzato – Olomouc byla silnější na puku a velice organizovaná. Body brala de facto zaslouženě.

Jaké poznatky jste si o týmu ze zápasu odnesl? Na čem budete chtít zapracovat?

Určitě na nasazení, tempu a takové té agresivitě. V tom vidím mezery.

Co styl hry? Budete se pokoušet ho nějak změnit?

Ano, rozhodně se o to pokusíme. Nepřišel jsem sem všechno obrátit vzhůru nohama s myšlenkou, že je to záležitost týdne. To rozhodně ne. Je to běh na dlouhou trať a je potřeba začít pomalu a postupně. Protože kdo chce moc, zpravidla nemívá nic.

V některém z rozhovorů jste říkal, že byste v Boleslavi znovu rád bruslivější hokej, je to tak?

Ano, je to tak. Víc bruslení, víc agresivity.

Máte daný nějaký cíl? Ať už od vedení nebo sám od sebe?

Na tohle zatím řeč vůbec nepřišla. Těžko teď určovat nějaké cíle, cítím to tak v tuhle chvíli já a cítí to tak i vedení klubu, potažmo majitel. Určitým cílem může být snad jen snaha srovnat se, zkonsolidovat kádr i hru. Musíme se teď zkrátka zaměřit na sebe. Teprve potom se rozhlížet kolem.

Vy už jste v Boleslavi coby trenér jednou působil. Vzpomínáte si na to?

Jasně. Jen ten čas strašně letí, myslel jsem si, že je to teprve deset let a ono prý už patnáct. Ale do kabiny jsem trefil a zimák je jenom víc do zelena, než býval. (úsměv)

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav