BK MLADÁ BOLESLAV

Martin Pláněk: Věřím, že máme obrovskou vnitřní sílu. Jen ji ukázat

21. 10. 2018
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Mluvil k věci a sypal si popel na hlavu. Byť tentokrát veselejším tónem, protože Bruslařům se podařilo urvat cenné vítězství nad hradeckým Mountfieldem, do té doby lídrem tabulky. Obránce Martin Pláněk nicméně uznává, že chyby až doposud dělali především oni sami – hráči. „Jde to hlavně za námi,“ uznal. „Věřím ale, že jsme se konečně vydali tou správnou cestou,“ řekl jeden z úspěšných střelců utkání. V dresu Boleslavi se trefil poprvé.

Jak Martin Pláněk prožíval výhru nad do té doby tabulkově prvním Hradcem, v jehož dresu ještě v loňské sezoně působil? „Na tabulku moc nekoukám. Spíš jsem to bral jako celkovou potřebu, že je nutné vyhrát – už jsme to potřebovali jako sůl. Mně osobně to hodně žralo, pociťovali to už i doma. Z výhry mám obrovskou radost. A že je to Hradec? O to je to hezčí,“ hlásil s úsměvem.

A oč větší měl proti Mountfieldu sympatický obránce větší motivaci? „Moje motivace je pokaždé stejná. Nebudu zastírat, v Hradci jsme strávil pár pěkný let, ale teď jsem Boleslavák a chci vyhrát každý zápas v jejím dresu,“ řekl.

V závěru vysekl Martin Pláněk velký dík fanouškům. Kompletní rozhovor si přehrajte zde: