BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav se znovu představí venku, tentokráte míří do Litvínova

26. 10. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - V utkání s třineckými Oceláři nedokázali mladoboleslavští hokejisté navázat na vítězství nad Hradcem Králové, první čtvrtinu základní části tak zakončili s pouhopouhými dvanácti body. Výsledky třináctého kola obecně nehrály celku z města automobilů do karet, ztráta na jedenácté Karlovy Vary a dvanácté Pardubice, které zvládly své páteční duely, znovu narostla, jen na rozdíl tří bodů se navíc přiblížil poslední Chomutov. V neděli se Bruslaři střetnou s Litvínovem, jenž zatím patří k nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu Tipsport extraligy a stále se pohybuje na špičce tabulky. Úvodní vzájemný souboj lépe zvládla VERVA, uspějí tentokráte svěřenci Miloslava Hořavy s Radimem Rulíkem, kteří před třemi lety dovedli Severočechy k ligovému titulu? Začátek je naplánován na 17:30.

Léčba Razýmem na Litvínov zabírá

VERVA nastoupila do nového ročníku naší nejvyšší hokejové soutěže v neuvěřitelné pohodě, během úvodních šesti duelů nenašla přemožitele. Mezi sedmým a dvanáctým kolem se ale dobře namazaný stroj lehce zasekl, Chemici naopak zvítězili jen jednou. Hlavní důvod? Zadrhnutí do té doby perfektně fungující ofenzivy, vždyť Severočeši vyšli gólově naprázdno hned třikrát, ve dvou případech zaznamenali jediný přesný zásah a do sítě Hradce Králové se trefili dvakrát. Jakási střelecká krize se litvínovských hokejistů držela i dříve v tomto týdnu, tentokráte to ale nemělo žádný vliv na jejich bodové zisky. V úterý si svěřenci lodivoda Razýma odvezli upracovanou výhru 2:1 z ledu pražské Sparty, v pátek pak zvládli i závěrečné utkání první čtvrtiny základní části, když zásluhou fantastického výkonu Jaroslava Januse, jenž exceloval i v O2 areně, a trefy Viktora Hübla přetlačili Vítkovice 1:0.

Spolupráce čtyřicetiletého centra s Františkem Lukešem, se třinácti body aktuálně čtvrtým nejproduktivnějším hráčem ligy, funguje i nadále, oba veteráni znovu patří mezi hlavní tahouny mistra z roku 2015. Velmi dobře do sezony vstoupil i obránce Karel Kubát. Ofenzivně laděný obránce byl velmi produktivní, za VERVU ale stihl odehrát jen šest zápasů, poté totiž využil výstupní klauzule ve smlouvě a vyslyšel nabídku KHL hrajícího Admiralu Vladivostok. „Poprvé mě kontaktovali asi před měsícem, sledovali mě v přípravě. Chtějí, abych hodně bodoval. Jedná se o mé první angažmá v cizině, takže nevím, co od toho očekávat,“ prohlásil třicetiletý odchovanec Litvínova. Po jeho nečekaném odchodu potřebovali Chemici zalepit vzniklou díru v defenzivních řadách, omezené možnosti na trhu je donutily ke krátkodobému řešení této situace. Na měsíční hostování z Jihlavy dorazil Jakub Suchánek, opačným směrem putovali Lukáš Doudera s Davidem Tůmou.

Sestavy z posledního utkání

HC VERVA Litvínov: Janus – Hunkes, Suchánek, Sörvik, Baránek, Romančík, Ščotka, Strejček – Petružálek (A), Hübl (A), Lukeš – Myšák, Gerhát, Trávníček (C) – Válek, Mikúš, Řehoř – Jurčík, Hanzl, Matoušek

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hanzlík (A), Kurka, Kotvan, Bernad, Němeček, Pláněk, Voráček – Šťastný, Klepiš (A), Skalický – Pacovský, Knotek, Vondrka (C) – Látal, Musil, Orsava – Pabiška, Najman, Procházka

Statistiky

Zimní stadion Ivana Hlinky | 28. 10. 2018 17:30

HC VERVA Litvínov 14. kolo BK Mladá Boleslav
3. místo, 26 bodů umístění 13. místo, 12 bodů
32:30 skóre 28:42
6:2 (Pardubice)
nejvyšší výhra 4:1 (Hradec Králové)
0:5 (Liberec)
nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
3 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
16,39 % využití přesilových her 16,95 %
10 góly v přesilových hrách 10
1 góly v oslabeních 2
František Lukeš, 13 bodů nejproduktivnější hráč Jakub Klepiš, 11 bodů
František Lukeš, 6 branek nejlepší střelec Jakub Orsava, Jakub Klepiš,
oba 5 branek
Jakub Petružálek, 8 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, 6 asistencí
Daniel Sörvik, Juraj Mikúš,
oba +4
nejlepší hráč v +/- Jan Hanzlík, +5
Jiří Hunkes, -4 nejhorší hráč v +/- Martin Pláněk, Dominik Pacovský,
Michal Vondrka, Tomáš Knotek,
všichni -5
Marek Baránek, 20 minut nejtrestanější hráč Jakub Orsava, 33 minut
Michal Trávníček, 44 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 28 bodů
Jaroslav Janus 93,11 %
Petr Kváča 86,49 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 89,29 %
Pavel Kantor 85,98 %
Jaroslav Janus 1,94
Petr Kváča 5,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Pavel Kantor 2,88
Gašper Krošelj 3,24
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav