BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři v posledním utkání před reprezentační pauzou hostí Kometu

2. 11. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Mladoboleslavští hokejisté celý zápas proti Vítkovicím dotahovali, v samotném závěru pak mohli převážit výsledek na svou stranu, jenže dvojnásobnou přesilovku nevyužili a navíc jednatřicet vteřin před koncem sami inkasovali. Situace v tabulce tak i nadále vypadá velice nelichotivě, Bruslaři už vyhlíží reprezentační přestávku, během níž budou mít dostatek času i prostoru na to, aby tvrdou prací zvrátili zatím nepříjemně se vyvíjející sezonu ve svůj prospěch. Před úvodní pauzou v extraligovém programu zbývá odehrát ještě jedno utkání, Středočechy v neděli 4. listopadu vyzve HC Kometa Brno. Začínáme v 16:00.

Kometa se veze na třízápasové vlně bez porážky. Posílí ji Kašík?

Brňané se dle očekávání pohybují v užší špičce extraligové tabulky. Momentálně jim patří pátá pozice, vedoucí trio ve složení Liberec, Sparta a Hradec Králové je na tom pouze o tři body lépe, úřadující mistr má navíc oproti těmto soupeřům jedno či dokonce dvě utkání k dobru. Výborně to svěřencům Libora Zábranského šlape především v defenzivě, která patří k nejlepším v soutěži. Velkou měrou k této statistice přispívá i vyrovnaná brankářská dvojice. Zatímco v úvodu sezony chytal spíše Marek Langhamer, v posledních zápasech hájí svatyni Komety Karel Vejmelka. I přes kvalitní výkony obou mladíků se v souvislosti s celkem z moravské metropole hovoří o možné gólmanské rošádě. Podle jistých spekulací by měl mít do Brna namířeno ex-zlínský Libor Kašík, kterému angažmá v Chabarovsku, kde působí další čtyři Češi, příliš nevychází, opačným směrem by pak měl putovat Langhamer. Agent obou aktérů této možné výměny potvrdil, že se situace řeší, zatím se ale jedná jen o dohady, jasněji by mohlo být během reprezentační přestávky.

Aktuálně hraje Kometa ve velké pohodě. Na porážky s Bílými Tygry a Spartou zareagovala třemi výhrami v řadě, když postupně přetlačila Zlín, který zlomila až v samostatných nájezdech, Chomutov a Plzeň. Ofenzivu týmu táhne Peter Mueller, se čtrnácti kanadskými body čtvrtý nejproduktivnější hráč ligy. Americký útočník má navíc k ruce dvorního nahrávače Petra Holíka, jenž posbíral už dvanáct asistencí, a Martina Zaťoviče, střelce devíti branek. Ostatní útočné formace si zatím nepočínají úplně ideálně, více se určitě očekávalo od Lukáše Kašpara či Jana Hrušky. Právě slabší vstup do ročníku v podání některých hráčů donutil vedení klubu k angažování Václava Karabáčka, který posledních pět let strávil v zámoří. „Je to mladý hráč a obrovský talent. Očekávám, že se v Kometě ukáže, a že bude hodně platný při přesilovkách a ve zrychlení naší hry," vkládal do nové akvizice naděje Libor Zábranský. Jenže dvaadvacetiletý rodák z Prahy svými výkony nepřesvědčil a byl poslán na měsíční hostování do Hradce Králové.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hanzlík (A), Pláněk, Kotvan, Bernad, Němeček, Dlapa, Voráček – Skalický, Musil, Vondrka (C) – Pacovský, Knotek, Procházka – Pabiška, Kubica, Šťastný – Kousal, Najman, Flynn

HC Kometa Brno: Vejmelka – Mikuš, Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Kučeřík – Zaťovič (A), Holík, Mueller – Kašpar, Čermák (C), Horký – Plášek ml., Hruška, Mallet – Dočekal, Zohorna, Köhler

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 4. 11. 2018 16:00

BK Mladá Boleslav 17. kolo HC Kometa Brno
13. místo, 15 bodů umístění 5. místo, 28 bodů
33:46 skóre 41:36
4:2 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 5:3 (Karlovy Vary)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 2:5 (Liberec)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
2 utkání bez inkasovaných gólů 0
16,44 % využití přesilových her 18,33 %
12 góly v přesilových hrách 11
2 góly v oslabeních 1
Jakub Klepiš, 13 bodů nejproduktivnější hráč Peter Mueller, 14 bodů
Jakub Orsava, 6 branek nejlepší střelec Martin Zaťovič, 9 branek
Jakub Klepiš, 8 asistencí nejlepší nahrávačPetrPetr Holík, 12 asistencí
Jan Hanzlík, +4 nejlepší hráč v +/- Ondřej Němec, +8
Dominik Pacovský,
Tomáš Knotek, oba -8
nejhorší hráč v +/- Tomáš Malec, -7
Jakub Orsava, 35 minut nejtrestanější hráč Michal Gulaši, 24 minut
Jan Hanzlík, 31 bodů Radegast index Michal Gulaši, 71 bodů
Gašper Krošelj 91,05 %
Pavel Kantor 85,98 %
úspěšnost brankářů Karel Vejmelka 92,45 %
Marek Langhamer 91,63 %
Gašper Krošelj 2,47
Pavel Kantor 3,24
průměr inkasovaných gólů na zápas Karel Vejmelka 2,06
Marek Langhamer 2,38
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav