BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři na favority umí. Potvrdí to i proti Spartě?

13. 11. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - První reprezentační přestávka je za námi, o slovo se naopak opět hlásí naše nejvyšší hokejová soutěž. Mladoboleslavští hokejisté se během volna pečlivě připravovali a nyní doufají, že konečně přidají tolik potřebnou šňůru několika vítězství, a posunou se tak v tabulce směrem vzhůru. Ve středu 14. listopadu je čeká utkání na ledě pražské Sparty, vedoucího týmu extraligové tabulky. Svěřenci Uweho Kruppa v poslední době potvrzují své nesporné kvality, Bruslařům by ale do karet mohl hrát fakt, že jejich soupeř poslední dva duely před vlastními fanoušky po nevýrazných výkonech prohrál. Začátek je naplánován až na 18:30.

Problém s brankáři vyřešen, první Sparta spoléhá na Machovského

Úvodní reprezentační přestávku nového ročníku naší nejvyšší hokejové soutěže strávili Pražané na čele tabulky, trio pronásledovatelů ve složení Liberec, Hradec Králové, Vítkovice má však pouze o dva body méně. Svěřenci Uweho Kruppa se po slabším začátku rozehráli do solidní formy, z posledních devíti zápasů do vítězného konce nedotáhli jen dva. V obou případech paradoxně padli před vlastními fanoušky, Litvínovu podlehli 1:2, Vítkovicím 1:4. Ostravané dlouhodobě patří mezi neoblíbené soupeře Sparty, o čemž svědčí i statistika vzájemných duelů, vždyť RIDERA na celek z hlavního města vyzrála devětkrát z posledních deseti soubojů. Nezastavil ji ani skvěle chytající Matěj Machovský, který svými výkony v dosavadním průběhu sezony dokazuje, že jeho angažováním udělalo vedení klubu správný krok. Pětadvacetiletý rodák z Opavy patří k nejlepším brankářům extraligy a hlasitě si říká o pozvánku do národního týmu. Nominaci na Karjalu sice neobdržel, dle slov trenéra Miloše Říhy se s ním ale počítá pro příští akci Euro Hockey Tour, ruský Channel One Cup, který se koná v polovině prosince.

Do Finska měli s reprezentačním týmem naopak odcestovat dva sparťanští beci. Jan Košťálek, jenž ve třinácti utkáních posbíral tři branky a šest asistencí, se však omluvil ze zdravotních důvodů, Tomáše Pavelku pak vyřadila nešťastná situace z duelu v Pardubicích, kde jej po střele od modré čáry zasáhl puk do obličeje. Obránci pro čtyřnásobného českého mistra zatím představují až nečekaně velký přísun bodů. V nejproduktivnější desítce na tomto postu kromě již zmíněného Košťálka najdeme ještě Jeremieho Blaina s Petrem Kalinou, mezi útočníky se daří především tradičním tahounům, Petru Vránovi a Lukáši Pechovi. Už několikrát se ukázalo, že Uwe Krupp dodal týmu vnitřní sílu a charakter, Pražané během minulých kol předvedli dva skvělé obraty. Ten první přišel proti Liberci, na jehož ledě Sparta brzy prohrávala 0:3 a ještě osm minut před koncem 2:4, nakonec ale vyválčila výhru v prodloužení. Famózní třetí třetinu odehrála i v zápase s Hradcem Králové, když otočila z 0:2 na 3:2 a tentokráte si připsala plný bodový zisk.

Sestavy z posledního utkání

HC Sparta Praha: Machovský – Košťálek, Pavelka, Dvořák, Delisle, Blain, Gregorc – Kumstát, Pech (A), Říčka – Rousek, Sill, Jarůšek – Buchtele, Vrána (C), Kudrna – Pšenička, Smejkal, Beran

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hanzlík (A), Dlapa, Kotvan, Bernad, Němeček, Pláněk, Voráček – Skalický, Knotek, Vondrka (C) – Pacovský, Musil, Látal – Procházka, Pabiška, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal

Statistiky

O2 arena | 14. 11. 2018 18:30

HC Sparta Praha 18. kolo BK Mladá Boleslav
1. místo, 33 bodů umístění 13. místo, 18 bodů
55:43 skóre 35:47
4:0 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 4:1 (Hradec Králové)
1:5 (Zlín) nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
18,92 % využití přesilových her 15,79 %
14 góly v přesilových hrách 12
0 góly v oslabeních 3
Petr Vrána, 15 bodů nejproduktivnější hráč Jakub Klepiš, 13 bodů
Lukáš Pech, 6 branek nejlepší střelec Jakub Orsava, 6 branek
Petr Vrána, 10 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, 8 asistencí
Robert Říčka,
Andrej Kudrna, oba +9
nejlepší hráč v +/- Jan Hanzlík, +4
Blaž Gregorc, -5 nejhorší hráč v +/- Tomáš Knotek, -8
Jan Košťálek, 36 minut nejtrestanější hráč Jakub Orsava, 35 minut
Jiří Černoch, 30 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 31 bodů
David Honzík 93,33 %
Matěj Machovský 93,05 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 91,42 %
Pavel Kantor 85,98 %
David Honzík 1,71
Matěj Machovský 2,28
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,35
Pavel Kantor 3,24
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav