BK MLADÁ BOLESLAV

Ondřej Najman: Důležitá je výhra, ne můj gól

16. 11. 2018
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Boleslav po reprezentační pauze dokázala o tři body obrat oba dosavadní lídry extraligové tabulky. Ve středu se jí to podařilo na ledě Sparty, v pátek v derby proti Liberci. Ondřej Najman doufá, že na vítězné vlně Bruslaři pojedou co nejdéle. „Jsme za to strašně rádi, je to super pocit,“ hlásil spokojeně po zápase. Více se dozvíte v následujícím videu.

Bruslaři v letošním druhém derby s Libercem nejprve prohrávali, když si obrana nepohlídala Kvapila s Hudáčkem, kteří se postarali o úvodní gól duelu. Poté ale na ledě začali úřadovat domácí. Ondřej Najman si v zápase připsal gól, a to velice důležitý, jednalo se hned o ten vyrovnávací. „Jsem rád, že jsem ho dal, ale naštěstí tam napadalo více gólů. Hlavní je ta výhra,“ svěřil se po zápase skromně.

„Myslím, že to bylo hodně ubojované. Ale plnili jsme vše, co nám trenéři řekli,“ řekl směrem k odehranému derby. Právě bojovnost vyzdvihl po zápase i trenér domácích, Miloslav Hořava. „Naštěstí jsme se nepoložili a pořád jsme pokračovali v nastoleném tempu. Padlo nám tam pár gólů a překlopilo se to na naší stranu,“ oddechl si po zápase dvacetiletý forvard Bruslařů.

Jak sám útočník s šestačtyřicítkou na zádech přiznal, i atmosféra v kabině byla jiná a bylo hodně znát, že v tomto zápase jde takříkajíc „o víc“. „Byl to trochu jiný zápas. Fanoušci nás hnali dopředu, super atmosféra,“ chválil si po zápase výkon 3897 fanoušků v hledišti, což je pro tuto sezónu aktuálně nejvyšší počet, který mladoboleslavský zimák zaznamenal.

Celý rozhovor si můžete pustit zde: