BK MLADÁ BOLESLAV

Podruhé za sebou doma. Mladá Boleslav přivítá poslední Chomutov

23. 11. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Během prvních dvou třetin pátečního zápasu s Plzní měli mladoboleslavští hokejisté dost šancí na to, aby převrátili jeho vývoj na svou stranu. Nakonec už potřetí v sezoně vyšli gólově naprázdno, padli těsně 0:1, a jejich vítězná série se tak zastavila na čísle čtyři. V neděli 25. listopadu do ŠKOENERGO Arény přijedou Piráti Chomutov, kteří se v posledních kolech začínají po malých krůčcích zlepšovat, ovšem stále doplácejí na velmi nepovedený vstup do sezony. Vrátí Bruslaři svému soupeři porážku ze severu Čech? Úvodní buly bude vhozeno v 16:00.

Piráti se stále nemohou odlepit ode dna tabulky

Byla to právě Mladá Boleslav, proti které Chomutov v devátém kole urval své první vítězství v tomto ročníku. Od té doby se svěřenci Vladimíra Růžičky mírně zvedli, když zapsali čtyři výhry z jedenácti utkání. V tabulce Piráti sice zůstávají poslední, jejich ztráta na předposlední Pardubice už se ale smrskla na pouhopouhé čtyři body, Bruslaři jsou napřed o bodů deset. Zdá se, že Severočechům rovněž prospěla první reprezentační přestávka, po jejím skončení totiž zvládli oba duely před vlastními fanoušky. Nejprve se o lepšící pohodě týmu přesvědčila řadou zranění zdecimovaná Sparta, která si z Rocknet arény odvezla pětibrankový příděl. S chutí si Chomutovští zastříleli i v pátek, když zvládli velmi důležitý souboj s již zmíněným Dynamem. Jedním gólem a třemi asistencemi se na drtivém vítězství 6:1 podepsal Vladimír Růžička ml., se sedmnácti kanadskými body suverénně nejproduktivnější Pirát dosavadního průběhu sezony.

Dva přesné zásahy zaznamenal Tomáš Svoboda, jenž prvních devět kol odehrál právě v pardubickém dresu, poté ale zamířil na sever Čech, kde hostuje do konce sezony, opačným směrem putoval Dávid Skokan. V období největší krize svěřence Vladimíra Růžičky určitě trápily i výkony mezi třemi tyčemi. Ani jeden z talentované dvojice Štěpán Lukeš – Aleš Stezka se pozice brankářské jedničky nezhostil ideálně, vedení klubu se tedy rozhodlo sáhnout po zkušenějším gólmanovi. První volbou byl Hannu Toivonen, toho ale trápily zdravotní problémy, proto Chomutov ukázal na Justina Pieterse, bývalého brankáře Caroliny či Washingtonu a bronzového medailistu z posledních olympijských her. „Justin se v létě pokusil o návrat do NHL, zapojil se do kempu farmy Toronta. Po neúspěchu zvažoval více možností. Když se ozvali Piráti, zaujalo ho to. Nakonec jsme se dohodli na podmínkách a Justin podepsal smlouvu do konce sezony,“ řekl hráčův agent Tomáš Krejčí. Dvaatřicetiletý Kanaďan si zatím počíná velmi dobře, úspěšnost zákroků drží nad čtyřiadevadesáti procenty. Jak si s jeho překonáním poradí Bruslaři?

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Kotvan, Pláněk, Hanzlík (A), Dlapa, Němeček, Bernad, Eminger (C) – Vondrka (A), Klepiš, Skalický – Pacovský, Musil, Látal – Šťastný, Knotek, Procházka – Pabiška, Najman, Kousal

HC Piráti Chomutov: Peters – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach – Sklenář, Růžička, Svoboda – Tomica, Klhůfek, Duda – Marjamäki, Vantuch, Stránský – Koblasa, Hanták, Havel

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 25. 11. 2018 16:00

BK Mladá Boleslav 22. kolo HC Piráti Chomutov
12. místo, 27 bodů umístění 14. místo, 17 bodů
47:54 skóre 47:65
5:2 (Liberec) nejvyšší výhra 6:1 (Pardubice)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 2:9 (Plzeň)
3 utkání bez vstřeleného gólu 0
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
14,13 % využití přesilových her 15,22 %
13 góly v přesilových hrách 14
3 góly v oslabeních 2
Jakub Klepiš, 16 bodů nejproduktivnější hráč Vladimír Růžička, 17 bodů
Michal Vondrka, 7 branek nejlepší střelec Vladimír Růžička, 6 branek
Jakub Klepiš, 10 asistencí nejlepší nahrávač Vladimír Růžička, 11 asistencí
Jan Hanzlík, +4 nejlepší hráč v +/- Brett Flemming, +6
Dominik Pacovský, -7 nejhorší hráč v +/- Jaroslav Mrázek, -7
David Němeček, 37 minut nejtrestanější hráč Bohumil Jank, 30 minut
Martin Pláněk, 39 bodů Radegast index Bohumil Jank, 62 bodů
Gašper Krošelj 91,65 %
Pavel Kantor 85,98 %
úspěšnost brankářů Justin Peters 94,07 %
Štěpán Lukeš 87,29 %
Aleš Stezka 83,33 %
Gašper Krošelj 2,24
Pavel Kantor 3,24
průměr inkasovaných gólů na zápas Justin Peters 1,58
Štěpán Lukeš 3,50
Aleš Stezka 3,83
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav