BK MLADÁ BOLESLAV

Věříme, že naše práce bude přinášet ovoce, říká o zlepšené formě Klepiš

25. 11. 2018
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Bruslaři v neděli porazili chomutovské Piráty 3:1. Soupeř v utkání vedl, ale Bruslaři ve druhé třetině zabrali a otočili zápas ve svůj prospěch. Strůjcem mladoboleslavského obratu byl Jakub Klepiš (na snímku), který ve druhé třetině vyrovnal a o tři minuty později při dvojnásobné přesilovce přidal i druhou branku domácích. Bruslaři tak dokázali vyhrát za plný počet bodů v pěti z šesti zápasů, což je po výměně trenérů rozhodně jasný signál ostatním soupeřům. „Určitě se něco změnilo, ale pořád je na čem pracovat, postupně to budujeme a doufám, že to bude přinášet ovoce,“ řekla po zápase mladoboleslavská jednadvacítka. Celý rozhovor Vám přinášíme v následujícím videorozhovoru.

Bruslaři se na ledě ještě pořádně ani nerozkoukali a už prohrávali 0:1. Minutu a sedm vteřin po vhození úvodního buly skóroval hostující Sklenář. „Byla to studená sprcha. Nechcete od začátku zápasu prohrávat,“ přiznal Jakub Klepiš bez skrupulí. Úvod utkání se Bruslařům zkrátka nepovedl. Na ledě měl převahu soupeř a domácí se trápili v koncovce. Vše umocňovala navíc dosti vlažná atmosféra na stadionu.

Od druhé třetiny ale na led přišel „jiný“ tým. „Něco jsme si v kabině řekli, začali jsme více bruslit a dali jsme gól,“ shrnul pozměněnou taktiku Bruslařů domácí forvard, který Bruslaře nasměroval k dalšímu vítězství. Domácí navíc druhou třetinu začínali v početní převaze. „Každá početní převaha pomůže. Ať už dáte góla nebo ne, dostanete se do hry, máte šance, diváci vás ženou a ten tým to nakopne,“ hledala po zápase důvody změny boleslavská jednadvacítka. Jakub Klepiš navíc v zápase přidal dva góly, jedním vyrovnal a druhým odskočil soupeři na 2:1.

Chomutovští tak po slibném vítězství nad Pardubicemi, které přehráli vysoko 6:1 další výhru ani body nepřidali a dál uzavírají extraligový peleton na posledním místě tabulky. „Viděl jsem nějaké sestřihy ze zápasů Chomutova a musím říct, že hrají dobře,“ uznal kvality soupeře Klepiš. „Ale je tam takových týmů víc a jsou dole, přitom podle výkonů by měli být jinde. Letos je to strašně vyrovnaný,“ řekl mladoboleslavský útočník na závěr své hodnocení vyrovnanosti mezi soupeři extraligové sezóny 2018/2019.

Celý rozhovor s Jakubem Klepišem si můžete pustit na následujícím videu: