BK MLADÁ BOLESLAV

V souboji dvou rozjetých týmů vyzve Mladá Boleslav Olomouc

28. 11. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Domácí zápas s Chomutovem se pro ně nejprve nevyvíjel ideálně, ve druhé třetině ale mladoboleslavští hokejisté zaveleli k obratu. Spolehnout se opět mohli na tentokráte dvougólového Jakuba Klepiše a také Michala Vondrku, jenž v závěrečném dějství přidal uklidňující trefu na konečných 3:1. V pátek 30. listopadu Bruslaře po krátké odmlce znovu čeká venkovní utkání. Svěřenci trenéra Hořavy se v Olomouci pokusí potvrdit pozitivní statistiku z posledních duelů na stadionech soupeřů, vždyť po konci reprezentační přestávky si plný bodový zisk odvezli jak ze Sparty, tak z Pardubic. Vzhledem k tomu, že střed tabulky naší nejvyšší hokejové soutěže je opět neuvěřitelně vyrovnaný, se jedná o velmi důležité střetnutí. Přidají Středočeši další vítězství? Úvodní vhazování je naplánováno na 18:00.

Hanáci se vyhoupli do elitní šestky, Irgl vládne střelcům

Olomouc se aktuálně nachází v podobném rozpoložení jako Bruslaři. Poté, co v druhé polovině října nezvládla čtyři utkání v řadě, přičemž hned tři ztratila s týmy ze spodních pater tabulky, konkrétně se Zlínem, Chomutovem a Karlovými Vary, před reprezentační přestávkou přetlačila Hradec Králové a po jejím skončení hraje ve skvělé formě. Z posledních sedmi zápasů si svěřenci Jana Tomajka a Zdeňka Motáka připsali šest vítězství. Kromě již zmíněného Mountfieldu dokázali uspět třeba i na ledě pražské Sparty, před vlastními fanoušky na nájezdy zlomili Bílé Tygry a ve středu v rámci dohrávky šestnáctého kola udolali úřadujícího šampiona z Brna. Duel s Kometou se nesl ve znamení souboje o šestou pozici, kterou nyní Hanáci drží jen se čtyřbodovou ztrátou na druhý Liberec. Extraligová tabulka je ale nesmírně vyrovnaná a kupříkladu Mladá Boleslav, jež okupuje dvanáctou příčku, je za Olomoucí zpět jen o šest bodů.

Vedení klubu si stále spokojeně mne ruce kvůli angažování Zbyňka Irgla. Zkušený útočník, který u třineckých Ocelářů nepodával optimální výkony, v Moře chytil druhý dech a patří k nejnebezpečnějším hráčům naší nejvyšší hokejové soutěže. Už osmatřicetiletý rodák z Ostravy je se třinácti přesnými zásahy nejlepším střelcem celé ligy a s osmnácti kanadskými body suverénně nejproduktivnějším mužem svého týmu. „Od začátku jsme věděli, že budeme bojovný tým, že pokud budeme bruslit a dáme tomu opravdu sto padesát procent, jsme schopni hrát s každým, že jsme nepříjemný soupeř pro každého,“ prohlásil Irgl, jehož skvělá forma zaujala i reprezentačního trenéra Miloše Říhu. Stejně jako v minulých sezonách se Olomoučtí i tentokráte mohou spolehnout na Branislava Konráda, který znovu patří k nejlepším brankářům extraligy. Postaví se slovenský gólman mezi tři tyče i proti Bruslařům, nebo dostane přednost náhradník Jan Lukáš, jenž si svými výkony řekl o větší zápasové vytížení?

Sestavy z posledního utkání

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek (A), Galvas, Švrček, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Burian, Strapáč, Irgl – Ostřížek, Knotek (A), Tomeček – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Mráz

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Kotvan, Pláněk, Hanzlík (A), Dlapa, Němeček, Bernad, Eminger – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Orsava, Musil, Látal – Pacovský, Knotek, Šťastný – Pabiška, Najman, Kousal

Statistiky

Zimní stadión Olomouc | 30. 11. 2018 18:00

HC Olomouc 23. kolo BK Mladá Boleslav
6. místo, 36 bodů umístění 12. místo, 30 bodů
52:56 skóre 50:55
4:1 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 5:2 (Liberec)
0:5 (Karlovy Vary) nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
2 utkání bez vstřeleného gólu 3
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
11,25 % využití přesilových her 14,29 %
9 góly v přesilových hrách 14
2 góly v oslabeních 3

Zbyněk Irgl, 18 bodů

nejproduktivnější hráč Jakub Klepiš, 18 bodů
Zbyněk Irgl, 13 branek nejlepší střelec Michal Vondrka,
Jakub Klepiš, oba 8 branek
Petr Kolouch, 7 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, 10 asistencí
Zbyněk Irgl, +8 nejlepší hráč v +/- Jan Hanzlík,
Pavol Skalický, oba +5
František Skladaný, -5 nejhorší hráč v +/- Dominik Pacovský, -8
Tomáš Dujsík, 39 bodů nejtrestanější hráč David Němeček, 37 minut
Jan Švrček, 50 bodů Radegast index Jan Hanzlík, 41 bodů
Branislav Konrád 91,94 %
Jan Lukáš 88,49 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 91,85 %
Pavel Kantor 85,98 %
Branislav Konrád 2,11
Jan Lukáš 3,34
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,16
Pavel Kantor 3,24
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav