BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav hodlá zůstat v kontaktu se středem tabulky. Uspěje proti Zlínu?

30. 11. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Páteční utkání v Olomouci mladoboleslavští hokejisté prohráli díky nezvládnuté první třetině, v níž aktivnějšímu a ve formě hrajícímu soupeři nestačili a hned třikrát inkasovali. „Měli jsme katastrofální vstup do zápasu a dovolili domácím, aby rozhodli. Za to, co jsme předvedli v začátku, jsme si nezasloužili ani bod," nechal se slyšet Miloslav Hořava. V neděli 2. prosince čeká jeho svěřence další důležitý souboj, do ŠKOENERGO Arény přijedou zlínští Berani. Bruslaři se stále nemohou odpoutat z dvanácté pozice, zároveň si nechtějí znovu nechat utéct střed tabulky, a potřebují tak i nadále pravidelně bodovat. Využijí proti PSG výhodu domácího prostředí? Začínáme v 16:00.

Zlín se opírá o brankáře Sedláčka a atakuje první šestku

Také Berani patři k celkům, kterým ke zlepšení výkonnosti a navýšení herní pohody pomohla reprezentační přestávka. Po jejím skončení odehráli svěřenci Roberta Svobody šest zápasů, z nichž vydolovali jedenáct bodů, přičemž nestačili jen na Liberec se Spartou. Aktuálně jsou hokejisté PSG dvě utkání neporaženi, zvládli totiž souboje se dvěma tabulkově nejhůře postavenými soupeři. Na ledě trápících se Pardubic Zlín dominoval a zvítězil jasně 5:1, doma proti poslednímu Chomutovu už se nadřel o poznání více, když musel smazávat dvoubrankové manko. Nakonec duel dotáhl do samostatných nájezdů, kde získal bonusový bod zásluhou lotyšského útočníka Edgarse Kuldy. Dvěma asistencemi se v pátek blýskl Dominik Lakatoš, jenž se v hierarchii libereckých Tygrů propadl až do čtvrté formace a s vidinou většího herního vytížení byl k Beranům poslán na hostování do konce sezony.

„Ještě pořád jsem mladý hráč, takže mě posune dál, když budu nastupovat co nejčastěji. A to mi Zlín dopřál. Jsem za tu šanci moc rád a doufám, že to týmu budu vracet,“ prohlásil jednadvacetiletý útočník. Produktivitu jihomoravského celku zatím překvapivě vede Jiří Ondráček, jenž už nyní, tedy po třiadvaceti odehraných kolech, posbíral stejný počet bodů jako v celém minulém ročníku. Už šest zápasů se trenér Svoboda naopak musí obejít bez rovněž produktivního Jakuba Hermana. Pro PSG se určitě jedná o velkou ztrátu, vždyť rodák z Přerova, kterému letní přestup z Olomouce opravdu prospěl, v patnácti zápasech posbíral velmi solidních šest branek a osm asistencí. Zlínské fanoušky možná trochu zamrzel výsledek situace kolem Libora Kašíka, jenž dal před návratem domů přednost angažmá v Brně. I tak ale mají Berani v brankovišti oporu, Jakub Sedláček se totiž rozchytal do výtečné formy a především díky němu se páteční soupeř Bruslařů drží v kontaktu s elitní šestkou.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Němeček, Pláněk, Hanzlík (A), Dlapa, Bernad, Eminger, Drtina – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Orsava, Žejdl, Látal – Musil, Knotek, Šťastný – Pabiška, Najman, Kousal

PSG Berani Zlín: J. Sedláček – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Valenta, Řezníček, Žižka (C), Gazda – Ondráček, Fořt, Kubiš (A) – Okál, P. Sedláček, Lakatoš – Šlahař, Popelka, Honejsek – Kulda, Fryšara, Poletín

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 2. 12. 2018 16:00

BK Mladá Boleslav 24. kolo PSG Berani Zlín
12. místo, 30 bodů umístění 8. místo, 35 bodů
52:58 skóre 65:61
5:2 (Liberec) nejvyšší výhra 6:1 (Pardubice)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 2:7 (Liberec)
3 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
14,14 % využití přesilových her 16,67 %
14 góly v přesilových hrách 15
3 góly v oslabeních 6
Jakub Klepiš, 19 bodů nejproduktivnější hráč Jiří Ondráček, 16 bodů
Michal Vondrka, 9 branek nejlepší střelec Jiří Ondráček,
Pavel Kubiš, oba 8 branek
Jakub Klepiš, 11 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Fořt, 10 asistencí
Pavol Skalický, +6 nejlepší hráč v +/- David Nosek, +10
Tomáš Knotek, -9 nejhorší hráč v +/- Michal Poletín, -12
David Němeček, 37 minut nejtrestanější hráč Jakub Ferenc, 37 minut
Jan Hanzlík, 42 bodů Radegast index Jakub Ferenc, 40 bodů
Gašper Krošelj 91,56 %
Pavel Kantor 85,98 %
úspěšnost brankářů Jakub Sedláček 91,69 %
Tomáš Štůrala 90 %
Gašper Krošelj 2,21
Pavel Kantor 3,24
průměr inkasovaných gólů na zápas Jakub Sedláček 2,38
Tomáš Štůrala 3,43
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav