BK MLADÁ BOLESLAV

Málo jsme se tlačili do brány, litoval David Šťastný

2. 12. 2018
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Bruslaři podruhé padli velice těsně. Zápas v Olomouci rozhodla první třetina, v níž Bruslaři prohráli 1:3, druhou branku Boleslavi přidával minutu a půl před koncem třetí třetiny Orsava. Zápas se Zlínem měl podobný průběh, ačkoliv první třetina skončila bezbrankově, ta druhá skončila stejným skóre jako proti Kohoutům, tedy 1:3 z pohledu domácích.

Bruslaři si v první třetině vytvořili nespočet střeleckých příležitostí a svého nedělního soka přestříleli 16:3. Přesto se jim nepodařilo skórovat. V zápase měl několik šancí, ba dokonce tutovek i útočník David Štastný. „Myslím, že jsme v první třetině mohli dát pár gólů, šance tam určitě byly,“ přiznal po zápase. Bruslaři v neděli i v pátek zaznamenali prohry, ze kterých vyšli se stejným skóre, tedy 2:3. „V Olomouci jsme byli horší, ale tady jsme mohli skórovat, už v první třetině. Jenže jsme asi málo tlačili do brány,“ vidí hlavní důvod nedělní prohry mladoboleslavská devětadvacítka…

A právě David Štastný v posledních čtyřech sezónách oblékal barvy zlínského klubu. V rozhovoru přiznal, že pro něj byl zápas mnohem emotivnější a zároveň byl i tzv. více nabuzen. Jenže skórovat se mu i tak nepodařilo. „Mám ve Zlíně hodně kamarádů, se kterými jsem toho hodně prožil. Mrzí mě, že jsme nevyhráli,“ dodal po zápase.

Oba víkendové duely byly navíc zřejmě z řady těch méně oblíbených. Zlín i Olomouc jsou známy tím, že se prezentují především defenzivním hokejem. „Bylo vidět, jak se po prvním gólu zatáhli a pak už to jen vyhazovali,“ přitakal Šťastný na otázku k obranné hře soupeře.

Bruslaře v průběhu týdne čekají dva venkovní duely, v úterý se v 17:00 utkají na ledě Vítkovic a v pátek je čeká zápas s hradeckým Mountfieldem. Jak oba duely vidí mladoboleslavský útočník a co více ještě prozradil v rozhovoru, se dozvíte, pokud si pustíte následující video:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav