BK MLADÁ BOLESLAV

Podruhé za sebou venku, Bruslaři vyzvou Hradec Králové

4. 12. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Také druhé utkání mladoboleslavských hokejistů ve Vítkovicích rozhodl gól v poslední minutě základní hrací doby. Minulost se tedy opakovala, ovšem s jedním rozdílem. Tentokráte měl poslední slovo Michal Vondrka, a svěřenci Miloslava Hořavy, který postrádal distancované Klepiše s Látalem, tak urvali důležité tři body za výhru 3:2. Nyní mají Bruslaři na programu souboje s dvěma tabulkově nejvýše postavenými soupeři, v pátek 7. prosince je čeká Hradec Králové. Středočeši v této sezoně už několikrát potvrdili, že proti favoritům umí podat skvělý výkon a hlavně zvítězit. Překvapí i aktuálně druhý Mountfield? Úvodní vhazování je naplánováno na 18:00.

Mountfield překvapuje i nadále, Zámorský dominuje obráncům

Hradec momentálně okupuje druhou pozici, což by před začátkem sezony, vzhledem k rozsáhlé obměně kádru a odchodu řady opor, čekal opravdu málokdo. Svěřenci trenéra Martince si ale drží konzistentní výkonnost a svým hokejem baví diváky. Kupříkladu v neděli Východočeši ještě osm minut před koncem základní hrací doby prohrávali ve Vítkovicích 2:4, po famózním obratu, jehož hlavním strůjcem byl Matej Paulovič, střelec vyrovnávací trefy a autor vítězného nájezdu, ale brali cenné dva body. V úterý si pak Mountfield vyšlápl na rozjetý Třinec. Extraligového lídra přehrál poměrem 4:2, a ukončil tak jeho obdivuhodnou desetizápasovou sérii výher. Dalším bodem, v pořadí už třiadvacátým, k tomuto úspěchu přispěl Petr Zámorský, suverénně nejproduktivnější obránce a čtvrtý nejčastěji bodující hráč celé soutěže. Pod Bílou věží spoléhají na mix zkušenějších borců s dravými mladíky. Prodloužení smlouvy se dočkali hned tři talentovaní mladíci, víceleté kontrakty s vedením klubu podepsali Patrik Miškář, Matěj Chalupa a Radovan Pavlík.

Po neúspěšné měsíční zkoušce ve švýcarském Rapperswilu se zpět do Hradce Králové vrátil Radek Smoleňák, spolu s nímž dorazil ještě Lucas Lessio. „Radek nejde do neznámého prostředí a zná ostatní kluky, proto na něj hodně spoléháme. Lucas je rychlostní a silový hráč, přímočarý útočník, od kterého si slibujeme zvýšení produktivity,“ okomentoval posily sportovní manažer Jaroslav Bednář. Právě Smoleňák byl trenéry zařazen na křídlo první lajny vedle trápícího se Petra Koukala, jehož situace je v posledních dnech hodně probíraným tématem. Poté, co mu před více než měsícem ujely nervy v utkání proti Spartě, které nedohrál kvůli vyššímu trestu, přišel zkušený útočník o kapitánské céčko. To po něm přebral slovenský obránce Dominik Graňák. Teď se dokonce hovoří o Koukalově odchodu, velký zájem údajně projevily tápající Pardubice, hradecké vedení má ale jasno. „V tuto chvíli a minimálně do konce roku ho nikam uvolňovat nechceme,“ prohlásil generální manažer Aleš Kmoníček.

Sestavy z posledního utkání

Mountfield Hradec Králové: Maxwell – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Cibulskis – Smoleňák, Koukal, Chalupa – Vincour, Dragoun, R. Pavlík – Rákos (A), Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Bezúch

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Kotvan, Pláněk, Hanzlík (A), Dlapa, Bernad, Němeček, Eminger – Vondrka (C), Žejdl, Skalický – Orsava, Musil, Šťastný – Strnad, Knotek, Pabiška – Redlich, Najman, Flynn

Statistiky

ČPP Aréna | 7. 12. 2018 18:00

Mountfield Hradec Králové 25. kolo BK Mladá Boleslav
2. místo, 44 bodů umístění 12. místo, 33 bodů
72:66 skóre 57:63
6:3 (Brno) nejvyšší výhra 5:2 (Liberec)
0:4 (Sparta) nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 3
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
13,33 % využití přesilových her 15,60 %
16 góly v přesilových hrách 17
4 góly v oslabeních 3

Petr Zámorský, 23 bodů

nejproduktivnější hráč Jakub Klepiš, 21 bodů
Tomáš Vincour, 11 branek nejlepší střelec Michal Vondrka, 12 branek
Petr Zámorský, 18 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, 13 asistencí
Radovan Pavlík, +8 nejlepší hráč v +/- Pavol Skalický, +6
Lucas Lessio, -3 nejhorší hráč v +/- Tomáš Knotek, -10
Petr Koukal, 49 minut nejtrestanější hráč David Němeček, 39 minut
Petr Zámorský, 47 bodů Radegast index Martin Pláněk, 45 bodů
Brandon Maxwell 91,28 %
Jaroslav Pavelka 90,38 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 91,19 %
Pavel Kantor 85,98 %
Brandon Maxwell 2,24
Jaroslav Pavelka 2,42
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,24
Pavel Kantor 3,24
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav