BK MLADÁ BOLESLAV

Martin Pláněk: Nohy jsem zapomněl v Boleslavi. Ale díky bohu za tři body

5. 12. 2018
Autor: Zdena Bobková
O s t r a v a – Mladé Boleslavi se v předehrávce 42. kola podařilo vyhrát 3:2 nad Vítkovicemi. V poslední minutě utkání o tom svou přesilovkovou trefou rozhodl Michal Vondrka. My jsme ale před mikrofon pozvali obránce Martina Pláňka, který si onoho večera připsal dvě asistence. Které ovšem ale sám tak trochu shazuje. „Jen jsem posouval puk. Nic jsem nevymyslel,“ prohlásil se smíchem.

Martine, oplatili jste Vítkovicím jejich minulé vítězství, kdy naopak ony rozhodly v poslední minutě utkání. Takže jste určitě spokojení.

Myslím, že se na to nedíváme tak, že jsme jim něco oplatili. Dokonce bych ani neřešil, jestli jsme vyhráli tak nebo onak. Důležité je, že máme tři body. Bylo to strašně důležité utkání, předtím jsme už zase dvakrát prohráli, a kdyby to nevyšlo, byli bychom zase někde dole. Suma sumárum ale máte samozřejmě pravdu – jsme spokojení.

V zápase jste už tradičně měli spoustu šancí, spoustu kombinací… Ale chyběla tomu určitá lehkost. Něco přímočarého. Souhlasíte?

Trenéři nám to říkají pořád. Hrajeme tak nějak moc na krásu. Máme v týmu až moc hráčů, kteří se s tím mazlí a chtějí dávat do prázdné. Ale pracujeme na tom, na trénincích se na to zaměřujeme prakticky pořád. Víme, že právě jednoduchost a přímočarost často rozhodují zápasy.

Asistoval jste u dvou branek. Sám se sebou tedy spokojený jste?

Budete se možná divit, ale ne, nejsem. Nepředvedl jsem nic moc. Nohy jsem podle mě zapomněl někde v Boleslavi nebo jsem se tak alespoň cítil. A ty asistence? Jen jsem dvakrát posunul puk. Rozhodně to nebylo, že bych tu akci nějak vymyslel nebo založil.

To se trochu podceňujete, ne? Ta vaše střela od modré, kterou tečoval Pavel Musil, byla velice dobrá…

To už jsem nevěděl, co s pukem. (smích)

Nejen ve Vítkovicích ale vůbec vás hodně drží brankář Krošelj, že?

Chytá výborně, to každopádně. Ale taky jsme začali mnohem víc makat od obrany, mnohem víc mu pomáháme. Od příchodu nových trenérů jsme se speciálně na tohle hodně zaměřili a řekl bych, že už nedostáváme tolik gólů.

Do Vítkovic jste vyrazili hned s dvěma úplně novými hráči, Redlichem a Strnadem z Kladna. Bylo těžké zařadit do týmu hned dva nové prvky?

Myslím, že hlavu z toho mají zamotanou hlavně trenéři, kteří to bohužel musí takhle různě lepit. Jinak si myslím, že kluci se toho zhostili bez problémů.

V pátek míříte opět na půdu venkovní – do Hradce Králové. I tam to bude pořádně těžké, že? Pro vás možná dvojnásob, protože jste tam ještě loni hrál…

Já jsem letos ještě jednoduchý zápas nehrál. (úsměv) Bylo by to fajn, ale bohužel taková situace ještě nenastala. V Hradci to samozřejmě bude možná dokonce extrémně těžké, mají skvělé publikum, které domácí žene vpřed.

Budete mít nějakou speciální motivaci?

Nemyslím si. Budu se připravovat stejně jako na kterýkoliv jiný zápas. Samozřejmě to pro mě bude známé prostředí, budu tam mít spoustu přátel. Ale dívat se na to budu naprosto normálně.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav