BK MLADÁ BOLESLAV

Před druhou reprezentační pauzou prověří Boleslav silní Oceláři

7. 12. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Až v pětadvacátém kole tohoto ročníku Tipsport extraligy si mladoboleslavští hokejisté poprvé vyzkoušeli prodloužení tří proti třem. Z Hradce Králové si nakonec odvezli bod, o což se zařídil především výborně chytající Pavel Kantor. Před druhou reprezentační přestávkou, kterou tentokráte vyplní ruský Channel One Cup, zbývá svěřencům Miloslava Hořavy odehrát už jen jediné utkání. V neděli 9. prosince do ŠKOENERGO Arény zavítají Oceláři Třinec, kteří dali zapomenout na slabší začátek sezony a okupují vedoucí pozici tabulky. Zakončí Bruslaři první polovinu základní části vítězně? Začínáme v 16:00.

Lídr extraligy získal zvučnou posilu do defenzivy

Začátek nové sezony jim nevyšel, ovšem finalisté z minulého ročníku se postupem času přeci jen zvedli a prokázali nesporné hokejové kvality. Na konci října se Oceláři nadechli k vítězné sérii, která nakonec trvala dlouhých deset zápasů. Najednou se svěřenci Václava Varadi, kterého příští týden čeká odlet do zámoří na světový šampionát juniorů, ze spodní poloviny tabulky katapultoval až na její čelo, kde se drží i nyní, přičemž druhý Liberec je pozadu o šest bodů. Parádní třineckou šňůru zastavil až Hradec Králové. Oba týmy se střetly v úterý v rámci předehrávky jednatřicátého kola a Mountfield atraktivní duel ovládl poměrem 4:2. Chuť si Slezané spravili hned v pátek, když před domácím publikem přehráli poslední Chomutov 4:1. Třinecký dres poprvé od svého příchodu oblékl reprezentační obránce Tomáš Kundrátek, jenž zpět do Tipsport extraligy zamířil po konci v čínském Kunlunu.

„Tomáš měl zájem hrát za klub s nejvyššími ambicemi, láká ho zabojovat o ligový titul. Odejít by mohl jen za předpokladu velmi zajímavé nabídky ze zahraničí. Tato možnost po dohodě s vedením klubu platí do dvacátého ledna příštího roku,“ okomentoval příchod hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší. Své angažmá v Třinci naopak ukončil Marek Viedenský, kterého zdravotní problémy pustily jen do čtyř utkání. Nad očekávání si zatím vede jiný útočník, jenž dorazil právě v reakci na dlouhou absenci slovenského centra. V osmnácti zápasech zaznamenal Ethan Werek stejný počet bodů, což jej řadí do pozice nejproduktivnějšího hráče týmu. Ve výborné formě opět chytá Šimon Hrubec, kterému po odchodu Petera Hamerlíka do Pardubic nově kryje záda talentovaný Petr Kváča. Brankářská jednička Ocelářů se ve čtvrtek dočkala druhé pozvánky do národního týmu v řadě, stejně tak i obránci David Musil s Milanem Douderou, ovšem druhého jmenovaného do Ruska nepustilo zranění, a Miloš Říha tak povolal již zmíněného Kundrátka.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Kantor – Pláněk, Kotvan, Dlapa, Hanzlík (A), Němeček, Bernad, Eminger – Skalický, Žejdl, Vondrka (C) – Šťastný, Musil, Orsava – Pabiška, Knotek, Pacovský – Kousal, Najman, Flynn

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, Gernát, Musil, Galvinš, Kundrátek, Doudera, Matyáš – Růžička (A), Marcinko (A), Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (C) – Kovařčík, Werek, Chmielewski – Dravecký, Hladonik, Christov

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 9. 12. 2018 16:00

BK Mladá Boleslav 26. kolo HC Oceláři Třinec
12. místo, 34 bodů umístění 1. místo, 52 bodů
58:65 skóre 78:52
5:2 (Liberec) nejvyšší výhra 6:1 (Pardubice)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 1:4 (Liberec)
3 utkání bez vstřeleného gólu 1
2 utkání bez inkasovaných gólů 3
15,04 % využití přesilových her 22,43 %
17 góly v přesilových hrách 24
3 góly v oslabeních 3
Jakub Klepiš, 21 bodů nejproduktivnější hráč Ethan Werek, 18 bodů
Michal Vondrka, 12 branek nejlepší střelec Ethan Werek,
Martin Adamský, oba 10 branek
Jakub Klepiš, 13 asistencí nejlepší nahrávač Roberts Bukarts,
Lukáš Krajíček, oba 11 asistencí
Pavol Skalický, +6 nejlepší hráč v +/- Guntis Galvinš, +12
Tomáš Knotek, -9 nejhorší hráč v +/- Marian Adámek, -4
David Němeček, 39 minut nejtrestanější hráč Tomáš Marcinko, 38 minut
Martin Pláněk, 48 bodů Radegast index David Musil, 77 bodů
Gašper Krošelj 91,19 %
Pavel Kantor 88,03 %
úspěšnost brankářů Šimon Hrubec 93,10 %
Petr Kváča 92,45 %
Gašper Krošelj 2,24
Pavel Kantor 3,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Šimon Hrubec 1,85
Petr Kváča 1,97
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav