BK MLADÁ BOLESLAV

Proti Třinci nás srazila naše nemohoucnost, mrzí Pavla Musila

9. 12. 2018
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Bruslaři nedělní utkání proti třineckým Ocelářům odehráli ve speciálních dresech lososové barvy, aby následně tyto dresy, které půjdou do dražby, pomohly dobré věci. Výtěžek z této dražby bude věnován oddělení Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi, které se stará o předčasně narozené děti. Patronem celé akce byl mladoboleslavský útočník Pavel Musil (na snímku). Jak viděl nedělní zápas on a co Bruslaře čeká během reprezentační přestávky?

Bruslaři se rozjetého Třince, který v Boleslavi hájil první příčku extraligové tabulky, držely celý zápas zuby nehty. Oceláři v první třetině poslal do vedení Christov, jenže ve druhé dvacetiminutovce hosté vyrobili hrubku, kterou tvrdě potrestal Michal Vondrka, který ujel sám na Hrubce a nekompromisně zakončil pod víko. Vedení hostům vrátil Dravecký. Psala se 58. minuta a Bruslaři zariskovali a odvolali Kantora, jenže tento risk jim nevyšel, Svačina poslal puk doprázdné brány a v přesilové hře v 60. minutě určil finální skóre 4:1 pro Třinec Polanský. "Zklamání je to velké, na jeden gól nemůžeme vyhrát," litoval po zápase Pavel Musil.

Bruslaři v zápase šance měli, během zápasu dokonce mírnou střeleckou převahu, ačkoli střelecký účet se srovnal až v závěru utkání. Přesto nedokázali potrestat i drobná zaváhání slezského celku. "Nenavzal bych to smůlou, ale spíše naší nemohoucností. Musíme na tom dál pracovat a pak nám i takové góly budou padat," věří v lepší zítřky mladoboleslavská sedmaosmdesátka.

Jak už bylo napsáno v anotaci, bylo utkání s třineckými Oceláři rovněž utkáním prodobrou věc. "Jsem moc rád, že lidé přišli, chtěl bych jim poděkovat. Jsem moc rád za to, kolik se podařilo vybrat," děkoval fanouškům mladoboleslavský forvard. Připomínáme, že dresy, ve kterých Bruslaři odehráli nedělní utkání, jdou do aukce už v pondělí 10. 12. 2018.

Co budou Bruslaři dělat během reprezentační přestávky? To a ještě více, co nám Pavel Musil prozradil, se dozvíte v následujícím videu:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav