BK MLADÁ BOLESLAV

Co se nasazení týče, pohnuli jsme se vpřed, říká Miloslav Hořava

16. 12. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - První polovina základní části je pryč, a tak možná přišel čas na malou rekapitulaci. Hokejisté Mladé Boleslavi zatím okupují nelichotivou dvanáctou pozici, s týmy před sebou se ale stále drží v těsném kontaktu, jejich náskok na Pardubice a Chomutov naopak narostl na třináct, resp. čtrnáct bodů. Miloslav Hořava už ve městě automobilů nějaký čas strávil a na předváděné hře sleduje malé pokroky, ke spokojenosti má však pořád daleko. Na čem Bruslaři pracují během reprezentační přestávky? A jak to hlavní trenér vidí s šancemi na účast v play-off?

Pane Hořavo, u týmu už jste dva měsíce. Jak byste své dosavadní působení zhodnotil?

Není to výmluva, ale už mám zkušenost s tím, že některé věci se nedají zvládnout ani za dva měsíce, spíš je na ně potřeba půl roku či rok. Pohnulo se to vpřed, co se týče nasazení, ať už se jedná o tréninky či zápasy, za což jsme rádi. Výsledky ale pořád nemáme, takže je to pro nás málo.

Podařilo se udělat první delší šňůru výher. Nakoplo to tým? Hráči hodně mluví o pozitivní atmosféře v kabině …

Určitě to nebyla náhoda, ale měli jsme v těch zápasech i štěstí a i díky tomu je vyhráli. Zatím ale dobré výsledky nemají dlouhodobější charakter, to bychom měli třeba o deset bodů více, což se neděje. Pohoda v kabině je důležitá, u nás je to spojené se zvýšenou intenzitou práce v trénincích a zápasech.

Z posledních pěti proher hned čtyři byly pouze o gól. Je to nějakým způsobem frustrující?

Ve většině zápasů nám prostě kousek chybí. V důležitých momentech buď nezvládáme ubránit určité situace, nebo zase nejsme schopní dotlačit puk do branky. Nedaří se nám přesilovky ani oslabení. Při hře pět na pět si počínáme slušně, hrajeme se soupeři vyrovnaně, ale na speciálních týmech musíme určitě zapracovat.

V tabulce máte poměrně solidní náskok na týmy pod sebou, na druhou stranu stačí vyhrát pár zápasů a můžete se posunout o několik míst výše …

Já se přiznám, že momentálně koukáme směrem dolů. Máme to tak, že dokud není odehraných kompletních dvaapadesát kol, tak se může stát cokoliv a i zdánlivě velký bodový rozdíl může zmizet.

Po Vašem příchodu jste nechtěl mluvit o žádných konkrétních cílech. Změnilo se to nějak?

Samozřejmě se chceme dostat co nejvýše a zároveň se vyhnout všem případným komplikacím typu play-out. Musím ale říct, že to bude strašně těžké, protože extraliga je velice vyrovnaná.

Na co se zaměřujete během reprezentační přestávky?

Zaměřujeme se téměř na všechno, většinou se jedná o základní věci. Pracujeme na tom už dva měsíce a budeme pokračovat až do konce sezony.

Na závěr se zeptám na charitativní utkání proti Třinci, prý se skládáte i v kabině. Co Vy na tyto akce říkáte?

Když se podporují takové věci, je to jedině dobře a kdo jiný by to měl dělat než sportovci. Řekli jsme si, že snaha přispět na dobrou věc by měla přijít z mužstva a podílet by se na tom měli jak hráči, tak realizační tým.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav