BK MLADÁ BOLESLAV

Je třeba se vyvarovat faulů, ví Pavol Skalický

26. 12. 2018
Autor: Jaroslav Kindl
M l. B o l. – Dlouho se hráči Vítkovic drželi na dostřel. Bruslaři dokázali přežít úvodní nápor Ostravanů, ke konci třetiny navíc skóroval Pavol Skalický. Nejtěžší chvíle však Bruslaře čekaly ve druhé třetině, kdy se kvůli častým vyloučením znovu dostali pod silný tlak. Velkou bojovností, obětavostí a aktivní hrou ale nakonec Mladá Boleslav zlomila soupeře ve třetí části. Po třech vítězstvích v řadě se tak v extraligové tabulce posunula už na deváté místo.

Výhra 4:1 nad Vítkovicemi určitě potěší…
Chtěli jsme dobře vstoupit do zápasu, což se nám podařilo. Vyhráli jsme, i když jsme neodehráli celý zápas koncentrovaně. Nakonec jsme to ale zvládli a bereme tři body.

Vítězství se ale nerodilo lehce. Jak těžké bylo ve druhé třetině přežít četná oslabení?
To se nesmí stávat. Měli jsem tam pasáž, kdy jsme hráli snad deset minut v oslabení. Myslím, že dvakrát i pět na tři. Jinak jsme bojovali a hráli celých 60 minut dobře. Jen je třeba se vyvarovat faulů.

Připravovali jste se nějak speciálně na Patrika Bartošáka, který patří mezi nejlepší gólmany extraligy?
Snažíme se hrát jednoduše, což se nám dnes dařilo. Přenášíme věci z tréninků do zápasů a začíná se nám to vyplácet.

Poslední dva zápasy (kvůli absenci Jakuba Klepiše, pozn. red.) hrajete ve formaci s novým centrem Tomášem Knotkem. Jaká je to pro vás změna?
Tomáš je dobrý hráč, myslím, že si rozumíme. Všechny formace jsou vyrovnané a každý hráč je schopný toho druhého zastoupit. Je to stejné jako s Kubou Klepišem - v pohodě.

Máme období vánočních svátků, jak jste trávil Vánoce vy?
Byl jsem jeden den doma a druhý jsem šel zpátky do práce. My si toho moc neužijeme, ale to je holt hokejový život. Musíme se s tím vypořádat.

Zeptal bych se ještě na vaši zalepenou brusli, o co tam šlo?
O nic nešlo, jen prasklá tkanička.


Celé hodnocení Pavola Skalického si můžete přehrát i v následujícím videu:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav