BK MLADÁ BOLESLAV

Sérii tří venkovních utkání začne Boleslav na ledě Komety

26. 12. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Zlepšenou herní pohodu neztratili mladoboleslavští hokejisté ani přes Štědrý den, což ostatně potvrdili v domácím zápase s Vítkovicemi. Ve druhé třetině, která byla klíčem k tříbodovému zisku, ubránili svěřenci trenéra Hořavy několik oslabení a nakonec zvítězili 4:1. V nadcházejících třech týdnech čeká Bruslaře šest zápasů, přičemž hned pět na ledě soupeřů. Nyní mají Středočeši před sebou tři venkovní duely v řadě, v pátek 28. prosince cestují do Brna. Oba vzájemné duely v tomto ročníku vyzněly lépe pro Boleslav, kdo se bude radovat tentokrát? Úvodní vhazování je naplánováno na 18:00.

Brno přivítalo Plekance, návrat ohlásil Erat

Po konci v zámořské NHL měl bývalý kapitán české hokejové reprezentace na stole čtyři nabídky z Tipsport extraligy. Jeho volba nakonec padla na Kometu, kde by Tomáš Plekanec měl působit zhruba do poloviny února, v nejdůležitější části sezony pak chce především pomoct mateřskému Kladnu. „Brno je vítězným týmem. Jsem rád, že mi Libor Zábranský vyšel vstříc s tím, že jsem si přál hrát na Kladně a pomoct mu do baráže, případně postoupit zpět do extraligy. To byla moje jediná podmínka,“ prohlásila dlouholetá opora Montrealu Canadines. K několika zápasům v brněnském dresu Plekanec už naskočil, vánoční svátky se ale rozhodl strávit v Kanadě se svou rodinou, proti Bruslařům s ním tedy úřadující dvojnásobný mistr počítat nemůže. Ve stejnou dobu ohlásil návrat na led Martin Erat, jeden z hlavních strůjců nedávných brněnských úspěchů. Do lajny ke dvěma velice zkušeným hráčům se trenéři rozhodli nasadit Karla Pláška mladšího, talentovaný útočník ale před Vánoci odletěl na juniorský světový šampionát, jeho místo tak dočasně zaujal Radim Zohorna.

Svěřenci Libora Zábranského se drží na čtvrté pozici, to se ale vzhledem k vyrovnanosti tabulky může velmi rychle změnit. V Brně s předváděnými výkony zřejmě nejsou úplně spokojeni, a nebojí se tak zasáhnout do podoby kádru. Po příchodu dvou ofenzivních es nezbylo místo v sestavě na Lukáše Kašpara, do Pardubic odešel obránce Juraj Mikuš, stejně tak i Luboš Horký, za nějž získal moravský celek Tomáše Vondráčka. Výměnu uskutečnila Kometa také s ruským Chabarovskem, odkud angažovala Libora Kašíka, opačným směrem putoval Marek Langhammer. „Když se naskytla příležitost přivést zkušeného brankáře s možností podpisu delší smlouvy, okamžitě jsme ji využili. Jsem rád, že se podařilo dotáhnout jednání do konce a Libor se rozhodl pro Kometu. Je to vynikající gólman s velkými zkušenostmi ze zápasů play-off,“ neskrýval nadšení Zábranský. Jenže bývalý zlínský fantom se zatím v novém působišti hledá, jeho úspěšnost zákroků nedosahuje ani devadesátiprocentní hranice a v posledních utkáních dostává před Kašíkem přednost Karel Vejmelka. Kdo bude chytat proti Bruslařům?

Sestavy z posledního utkání

HC Kometa Brno: Vejmelka – Němec (A), Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec – Mueller, Holík, Zaťovič (A) – Erat, Hruška, Zohorna – Vondráček, Čermák (C), Dočekal – Köhler, Střondala, Süss

BK Mladá Boleslav: Kantor – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Eminger (A), Hrdinka – Vondrka (C), Knotek, Skalický (A) – Pacovský, Musil, Látal – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal

Statistiky

DRFG Arena | 28. 12. 2018 18:00

HC Kometa Brno 30. kolo BK Mladá Boleslav
4. místo, 47 bodů umístění 9. místo, 43 bodů
83:82 skóre 71:73
4:1 (Zlín) nejvyšší výhra 5:2 (Liberec, Litvínov)
3:6 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 3
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
20,83 % využití přesilových her 16,15 %
25 góly v přesilových hrách 21
1 góly v oslabeních 3
Petr Holík, 32 bodů nejproduktivnější hráč Michal Vondrka, 24 bodů
Martin Zaťovič,
Peter Mueller, oba 14 branek
nejlepší střelec Michal Vondrka, 13 branek
Petr Holík, 24 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, 13 asistencí
Ondřej Němec, +7 nejlepší hráč v +/- Pavol Skalický,
Oldrich Kotvan, oba +6
Alexandre Mallet, -8 nejhorší hráč v +/- Tomáš Knotek, -6
Alexandre Mallet, 84 minut nejtrestanější hráč David Němeček, 51 minut
Michal Gulaši, 122 bodů Radegast index Martin Pláněk, 54 bodů
Karel Vejmelka 90,65 %
Libor Kašík 88,95 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 91,24 %
Pavel Kantor 89,55 %
Karel Vejmelka 2,58
Libor Kašík 3,33
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,21
Pavel Kantor 2,63
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav