BK MLADÁ BOLESLAV

O prodloužení vítězné série zabojují Bruslaři na Spartě

28. 12. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Po Litvínovu, Karlových Varech a Vítkovicích si mladoboleslavští hokejisté v pátek připsali vítězství také proti brněnské Kometě. Na ledě úřadujícího šampiona, na nějž vyzráli potřetí v řadě, podali soustředěný výkon a znovu se mohli opřít o v poslední době ve velké pohodě chytajícího Pavla Kantora. V roce 2018 čeká svěřence Miloslava Hořavy ještě jedno utkání, v neděli 30. prosince vyzvou Spartu. Také s Pražany Bruslaři v dosavadním průběhu tohoto ročníku ještě neprohráli, tak doufejme, že nové pořádky nebudou zavedeny ani tentokráte. Úvodní vhazování je v O2 areně naplánováno na 15:00.

Sparta se trápí, vypadla z první desítky

Ještě na začátku prosince okupovali Pražané čtvrtou pozici a nic nenasvědčovalo tomu, že by k takovému propadu mohlo dojít. Jenže konec roku svěřencům Uweho Kruppa vůbec nevychází, tým navíc postihla velká marodka. V jednu chvíli chybělo německému trenérovi hned deset hráčů základní sestavy. Zranění trápila především obranné řady, kvůli absenci klíčových beků, kteří pravidelně bodovali, se Sparta rozhodla vyměnit Blaže Gregorce za ofenzivněji laděného Erika de la Rose. Situace se, co se zdravotního hlediska týče, přeci jen zlepšila, mimo hru nadále zůstávají už jen útočníci Robert Říčka, Jiří Černoch a Daniel Přibyl, jenž s největší pravděpodobností vynechá celou sezonu. Vedení klubu zareagovalo angažováním zkušeného Blaira Jonese. „Je to důrazný pravák, který může hrát na pozici centra i křídla, slibujeme si od něj především bojovnost v předbrankovém prostoru,“ prohlásil na adresu dvaatřicetiletého Kanaďana, jenž má za sebou 132 startů v zámořské NHL, sportovní manažer Michal Broš.

Ani Jonesova přítomnost na ledě v pátek nezabránila porážce Sparty s beznadějně posledními Pardubicemi, které tak ukončily třináctizápasovou sérii bez vítězství. Naopak celek z hlavního města prohrál počtvrté v řadě. Nedaří se mu hlavně před vlastními fanoušky, kde na úspěch čeká už více než dva měsíce. Poslední domácí výhru zapsali Pražané jednadvacátého října proti Kometě Brno, od té doby v O2 areně dokonce vůbec nebodovali. I tato pro čtyřnásobného českého hokejového mistra nezvyklá statistika je příčinou pádu tabulkou. Sparta v tabulce klesla až na jedenáctou příčku, kupříkladu elitní šestka je jí ovšem vzdálena jen na šest bodů. „Potýkáme se s problémy, ale je důležité být mentálně v pohodě, pořád pracovat a soustředit se na sebe. Věřím, že to překonáme a vrátíme se zpět do formy,“ přeje si trenér Krupp.

Sestavy z posledního utkání

HC Sparta Praha: Machovský – Blain, Pavelka, Piskáček, Delisle, Dvořák, de la Rose, Košťálek – Forman (A), Klimek, Smejkal – Kudrna, Vrána (C), Buchtele – Rousek, Pech (A), Jarůšek – Beran, Sill, Jones

BK Mladá Boleslav: Kantor – Němeček (A), Bernad, Kotvan, Kurka, Dlapa, Hrdinka, Klikorka – Vondrka (C), Knotek, Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Pacovský, Musil, Látal (A) – Flynn, Najman, Kousal

Statistiky

O2 arena | 30. 12. 2018 15:00

HC Sparta Praha 31. kolo BK Mladá Boleslav
11. místo, 41 bodů umístění 7. místo, 46 bodů
80:82 skóre 73:73
4:0 (Hradec Králové, Zlín) nejvyšší výhra 5:2 (Liberec, Litvínov)
0:5 (Chomutov) nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 3
3 utkání bez inkasovaných gólů 3
17,70 % využití přesilových her 16,18 %
20 góly v přesilových hrách 22
1 góly v oslabeních 3
Lukáš Pech,
Petr Vrána, oba 21 bodů
nejproduktivnější hráč Michal Vondrka, 25 bodů
Lukáš Pech, 8 branek nejlepší střelec Michal Vondrka, 13 branek
Petr Vrána, 14 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, 13 asistencí
Robert Říčka, +11 nejlepší hráč v +/- Oldrich Kotvan, +7
Richard Jarůšek, -7 nejhorší hráč v +/- Tomáš Knotek, -6
Zach Sill, 46 minut nejtrestanější hráč David Němeček, 51 minut
Steven Delisle, 58 bodů Radegast index Martin Pláněk, 54 bodů
Matěj Machovský 91,66 %
Daniel Honzík 86,54 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 91,24 %
Pavel Kantor 90,83 %
Matěj Machovský 2,54
Daniel Honzík 3,44
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,21
Pavel Kantor 2,33
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav