BK MLADÁ BOLESLAV

Návrat na domácí led, Bruslaři přivítají poslední Pardubice

5. 1. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Do roku 2019 vstoupili mladoboleslavští hokejisté porážkou, jejich nelichotivá série na libereckém ledě tak stále trvá. O tom, že Bílí Tygři zvládli už sedmnácté domácí derby v řadě, rozhodla druhá třetina. Bruslaři během ní hned třikrát inkasovali, o jejich jedinou trefu se postaral David Šťastný. Čas na regeneraci mají svěřenci Miloslava Hořavy minimální, už v neděli 6. ledna přijede do města automobilů pardubické Dynamo, poslední tým tabulky, s nimž Středočeši v této sezoně ještě neprohráli. Ve ŠKOENERGO Aréně je úvodní vhazování naplánováno na 16:00, tak doufejme, že se Mladá Boleslav vrátí na vítěznou vlnu.

Pardubický zmar vyvrcholil debaklem v Plzni

Třináct zápasů, tedy celá čtvrtina základní části, bez jediné výhry. Nejhorší útok, suverénně nejpropustnější defenziva, nejslabší přesilovky. Tradiční účastník naší nejvyšší hokejové soutěže zažil opravdu krušný závěr roku 2018. Kvůli této nelichotivé sérii se propadl na samotné dno extraligové tabulky, pozice zajišťující vyhnutí se neoblíbené a psychicky nesmírně náročné baráži jsou mu vzdáleny už na čtrnáct bodů. Pocit vítězství zažilo Dynamo za poslední dva měsíce pouze jednou, osmadvacátého prosince na ledě rovněž tápající Sparty, kde po koncentrovaném výkonu uspělo poměrem 3:1. Pardubické vidiny lepších zítřků byly však téměř okamžitě znovu zažehnány. Pořádnou facku dostali Východočeši především v pátek na ledě Plzně, odkud si odvezli ostudnou porážku 1:11.

Ladislav Lubina, hlavní trenér, kterému v rolích asistentů pomáhají Richard Král a Petr Čáslava, už dříve avizoval, že jeho mužstvo postrádá sebevědomí, kvalitu, bojovnější přístup, nasazení či větší pomoc od zkušených hráčů. „Plzeň nám jasně vysvětlila, proč jsme tam, kde jsme. Rozdílů bylo strašně moc a byly opravdu markantní. Věřím, že do Mladé Boleslavi přijedeme v jiném rozpoložení,“ řekl Lubina. Absenci tolika faktorů se v Dynamu snaží vyřešit častými změnami v kádru. Na ukončení spolupráce se vedení klubu domluvilo s obránci Wishartem a Miromanovem, řízným útočníkem Treillem a Tomášem Vondráčkem, který opět zamířil do brněnské Komety. Jednou nohou na odchodu byl i Marek Trončinský, nejproduktivnější zadák minulého ročníku.

Po Lubinově jmenování se ale ex-boleslavský bek, jenž neobdržel žádné zajímavé nabídky ze zahraničí, do pardubické kabiny vrátil. Obranný val dále rozšířil Juraj Mikuš, s nímž z týmu úřadujícího extraligového šampiona přišel ještě Luboš Horký, záda Ondřeje Kacetla pak kryje velezkušený Peter Hamerlík, který vyměnil pozici náhradníka v Třinci za hostování u Východočechů. Asi nejzajímavější posilu ulovily Pardubice v KHL hrajícím Vladivostoku, odkud dorazil slovenský útočník Marek Hovorka, účastník posledních olympijských her i světového šampionátu v Dánsku. „Když se toto jméno objevilo na trhu, neváhali jsme jej přivést. Získáváme rychlého útočníka se střeleckým potenciálem,“ prohlásil generální manažer a předseda představenstva Dušan Salfický. Nejčerstvějšími úlovky Dynama, které má v kádru hned jedenáct cizinců, se stali Oscar Eklund s Brianem Ihnačákem, bývalým hráčem Sparty či Hradce Králové.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Kantor – Bernad, Němeček, Pláněk, Hrdinka, Kurka, Dlapa – Skalický, Knotek, Vondrka (C) – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Látal, Musil, Flynn – Kousal, Najman, Grim

HC Dynamo Pardubice: Kacetl (30. Hamerlík) – Holland, Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Eklund, Budík – Hovorka, Ihnačák, Skokan – Horký, Marosz, Voženílek – Sýkora (C), Bubela, Dušek – Mandát, Poulíček, Perret

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 6. 1. 2018 16:00

BK Mladá Boleslav 33. kolo HC Dynamo Pardubice
9. místo, 46 bodů umístění 14. místo, 24 bodů
74:78 skóre 64:123
5:2 (Liberec, Litvínov) nejvyšší výhra 4:1 (Liberec)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 1:11 (Plzeň)
4 utkání bez vstřeleného gólu 1
3 utkání bez inkasovaných gólů 1
15,38 % využití přesilových her 10,69 %
22 góly v přesilových hrách 14
3 góly v oslabeních 2
Michal Vondrka, 25 bodů nejproduktivnější hráč Rostislav Marosz, 15 bodů
Michal Vondrka, 13 branek nejlepší střelec Rostislav Marosz, 9 branek
Jakub Klepiš, 13 asistencí nejlepší nahrávač Miloš Bubela, 9 asistencí
Oldrich Kotvan, +7 nejlepší hráč v +/- Jordann Perret, +5
Tomáš Knotek, -8 nejhorší hráč v +/- Tomáš Rolinek, Josef Hrabal, oba -17
David Němeček, 51 minut nejtrestanější hráč Jacob Cardwell, 44 minut
Martin Pláněk, 57 bodů Radegast index Rhett Holland, 60 bodů
Gašper Krošelj 91,24 %
Pavel Kantor 90,58 %
úspěšnost brankářů Ondřej Kacetl 89,10 %
Milan Klouček 88,65 %
Peter Hamerlík 85,06 %
Gašper Krošelj 2,21
Pavel Kantor 2,36
průměr inkasovaných gólů na zápas Milan Klouček 3,41
Ondřej Kacetl 3,47
Peter Hamerlík 3,91
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav