BK MLADÁ BOLESLAV

O třetí výhru v řadě zabojují Bruslaři proti zlepšujícímu se Chomutovu

12. 1. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - V pátek si mladoboleslavští hokejisté teprve podruhé v sezoně vyzkoušeli prodloužení tří proti třem. Na rozdíl od prosincového utkání v Hradci Králové byli tentokráte úspěšní, když vyzráli na ve velmi dobré formě hrající Plzeň, o rozhodující trefu se postaral David Šťastný. Svěřenci Miloslava Hořavy díky této cenné výhře poskočili na sedmou pozici, od elitní šestky, kterou uzavírají právě Západočeši, už je dělí pouze tři body. V neděli 13. ledna Bruslaři vyzvou chomutovské Piráty, kteří se sice stále krčí na předposledním místě, v posledních týdnech ale zažívají nejúspěšnější období tohoto ročníku. Úvodní buly je naplánováno na 15:30.

Piráti neskládají zbraně a bojují o vyhnutí se baráži

Po nepovedené první polovině základní části už je kdekdo odepisoval a posílal do bojů o záchranu, jenže chomutovští hokejisté se v posledních týdnech konečně dostali do solidní formy a ukazují, že ještě zdaleka neřekli poslední slovo. Z posledních pěti utkání prohráli jen jedno, když na domácím ledě nestačili na Plzeň. Jinak zvládli derby proti Litvínovu, díky pozdní trefě vyloupili pražskou O2 arénu, přetlačili silné Vítkovice a v pátek zvládli nájezdovou loterii v Pardubicích. Právě poslední Dynamo, které se kolosálně trápí a sbírá jednu porážku za druhou, ztrácí na Severočechy už devět bodů, navíc má odehrané dva zápasy navíc. Svěřenci Vladimíra Růžičky se díky této úspěšně sérii naopak přibližují dvanáctým Karlovým Varům, jejich ztráta čítá pouze pět bodů. Na konci listopadu přišel nedělní soupeř Bruslařů o jednoho ze služebně nejstarších hráčů, Jaroslav Mrázek opustil Piráty po deseti letech a zamířil do Vítkovic. Na to konto se vedení klubu rozhodlo na měsíční zkoušku angažovat Jegora Antropova, jenž naposledy oblékal dres Admiralu Vladivostok.

„V téhle části sezony jsou možnosti na trhu trochu omezené. Úplná top kvalita k dispozici není, ale naskytla se příležitost vyzkoušet beka z KHL, tak jsme ji využili,“ prohlásil trenér Růžička. Šestadvacetiletý Rus zatím za Chomutov naskočil do čtyř utkání, připsal si jen jednu asistenci, ale na druhou stranu čtyři body do tabulky +/-. Jen velmi krátké období na severu Čech strávil Kevin Klíma. Syn vítěze Stanley Cupu z ročníku 1989/90 dorazil k Pirátům z nedaleké Kadaně, kam se opět vrátil už po sedmi duelech. Důvod předčasného konce není přesně znám, Vladimír Růžička se nechal slyšet, že Klíma neodrazil na první trénink po Novém roce, Chance ligu hrající Trhači se naopak za svého hráče postavili. Nakonec celou situaci rozsekla Sparta, která talentovaného útočníka angažovala do svých řad. Další z hokejistů působících v naší druhé nejvyšší soutěži se u Pirátů chytil. Adam Raška si v Horácké Slavii Třebíč držel statistiku bodu na zápas, rozhodl se však udělat další krok ve své kariéře a zkusit své štěstí v Chomutově, za který už se v pátek poprvé prosadil.

Sestavy z posledního utkání

Piráti Chomutov: Peters – Jank, Flemming, Antropov, Knot, Dietz, Valach, Trefný – Marjamäki, Růžička (A), Svoboda – Raška, Sklenář, Klhůfek – Tomica (C), Vantuch, Duda – Koblasa, Huml (A), Chlouba

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Flynn, Musil, Látal – Grim, Knotek, Kousal

Statistiky

Rocknet Aréna | 13. 1. 2019 15:30

Piráti Chomutov 35. kolo BK Mladá Boleslav
13. místo, 34 bodů umístění 7. místo, 51 bodů
78:104 skóre 78:80
6:1 (Pardubice) nejvyšší výhra 5:2 (Liberec, Litvínov)
2:9 (Plzeň) nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 4
2 utkání bez inkasovaných gólů 4
14,89 % využití přesilových her 15,33 %
21 góly v přesilových hrách 23
3 góly v oslabeních 3
Vladimír Růžička, 26 bodů nejproduktivnější hráč Michal Vondrka, 26 bodů
Vladimír Růžička, 12 branek nejlepší střelec Michal Vondrka, 13 branek
Vladimír Růžička 14 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, Michal Vondrka,
oba 12 asistencí
Ronald Knot, +5 nejlepší hráč v +/- Oldrich Kotvan, +7
Bohumil Jank, -9 nejhorší hráč v +/- Tomáš Knotek, -8
Radek Duda, 40 minut nejtrestanější hráč David Němeček, 53 minut
Bohumil Jank, 90 bodů Radegast index Martin Pláněk, 60 bodů
Justin Peters 91,51 %
Štěpán Lukeš 87,29 %
Aleš Stezka 83,33 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 91,65 %
Pavel Kantor 90,58 %
Justin Peters 2,41
Štěpán Lukeš 3,50
Aleš Stezka 3,83
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,10
Pavel Kantor 2,36
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav