BK MLADÁ BOLESLAV

První zápas a hned dva góly. Radim Zohorna zapsal vítěznou premiéru

25. 1. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Teprve dvaadvacetiletý Radim Zohorna (na snímku) vstřelil letos během 35 zápasů za Kometu Brno pouze jeden gól. Po příchodu do Mladé Boleslavi se mu ale podařilo skórovat hned dvakrát během jediného utkání, a to ještě proti čtvrtému týmu extraligové tabulky. Jak sám Zohorna, vyměněný za Jakuba Orsavu, přiznává, v utkání byl nervózní a je podle něj "ještě stále co zlepšovat".

"Od začátku zápasu jsem byl nervózní, myslím, že to na mně bylo znát v tom, že jsem neodpaloval puky. Dva góly, to je super. Ani trochu jsem si to tak nepředstavoval. Do dalších zápasů se ale musím ještě zlepšovat, nebylo to úplně optimální," řekl Radim Zohorna na úvod svého prvního rozhovoru v BK Mladá Boleslav.

Výkon mladého útočníka proti Hradci Králové si pochvaloval také jeden z boleslavských trenérů Pavel Patera. "Jsme rádi, že mu to tam hned na začátku padlo. Každému hráči něco takového v novém týmu pomůže. Pak se lépe začlení. Šel do předbrankového prostoru a tam ty góly padají. Takového hráče potřebujeme," řekl na tiskové konferenci směrem k nejčerstvější posile Bruslařského klubu.

Navzdory výhře ale výkon Mladé Boleslavi optimální nebyl. Na tom se po zápase shodovali jak hráči, tak i trenéři. Nejen, že většinu gólů zařídili obránci, ale Bruslaři zejména hodně inkasovali, a to dokonce pětkrát. "V pátek bylo vidět, že nám to tam padá, ale pět gólů jsme dostali, což je na zamyšlení a musíme na tom zapracovat," uvedl Zohorna.

Právě počet gólů byl kuriózní. Dohromady jich během zápasu padlo 13, přičemž Bruslaři jich vstřelili 8. Poprvé v sezóně se tak v jednom zápase prosadili více než pětkrát. Naposledy pak v ligovém zápase vstřelili soupeři osm gólů v pátek 24. října 2014, kdy drtivě 8:3 porazili Pardubice.

Kompletní videorozhovor s Radimem Zohornou můžete zhlédnout prostřednictvím klubového YouTube kanálu:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav