BK MLADÁ BOLESLAV

Potvrdí Boleslav dobrou formu na stadionech soupeřů i v Litvínově?

27. 1. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Velmi povedený víkend zakončili mladoboleslavští hokejisté vítězstvím v Třinci, díky soustředěnému a pracovitému výkonu uspěli poměrem 5:2, a uštědřili tak Ocelářům nejvyšší porážku v tomto ročníku. Třetí čtvrtinu základní části Tipsport extraligy zvládli svěřenci Miloslava Hořavy na výbornou, z výhry se radovali hned v devíti z třinácti zápasů a usadili se ve středu tabulky. Boj o postup do play-off ale nekončí, celek z města automobilů sice stále může pomýšlet na proklouznutí do elitní šestky, zároveň si ale musí hlídat záda. Podobně je na tom i Litvínov, na jehož ledě Bruslaři nastoupí v úterý 29. ledna od 17:30. Přidají čtvrté vítězství z posledních pěti venkovních utkání?

Litvínov stále hledá Kubátova nástupce. Bude jím Trončinský?

Do sezony vstoupila Verva šesti výhrami v řadě, od té doby, přesněji od konce září, ale na podobnou šňůru marně čeká. V druhé polovině ledna se svěřenci trenéra Razýma sice mírně zvedli, když k úspěšnému konci dovedli tři z posledních pěti utkání, stále se ale pohybují okolo desátého místa, a nemohou se tak zbavit strašáka v podobě play-out. Nedělní souboj s Vítkovicemi zvládli Severočeši parádně, když konečně prolomili domácí trápení a na Zimním stadionu Ivana Hlinky zvítězili poprvé od jednadvacátého prosince. Jedním gólem se do statistik zapsal Viktor Hübl, který v naší nejvyšší hokejové soutěži odehrál jubilejní osmistý zápas. Zkušený útočník znovu patří mezi nejčastěji bodující hráče celého týmu a společně s Františkem Lukešem, který se prosadil už třináctkrát, či Jakubem Petružálkem, s devatenácti asistencemi nejlepším nahrávačem Vervy, táhne litvínovskou produktivitu. V ofenzivní fázi hry se tedy Milan Razým může spolehnout na osvědčená jména, naopak mezi obránci se zatím nenašel nikdo, kdo by se, co se podpory útoku týče, vyrovnal Karlu Kubátovi, který na začátku ročníku odešel do Vladivostoku.

Tuto roli by mohl převzít z Pardubic příchozí Marek Trončinský, jenž bude na severu Čech hostovat do konce sezony, opačným směrem zamířil Švéd Mathias Porseland. „Marek loni potvrdil ofenzivní kvality ve hře pět na pět a především v přesilových hrách. Disponuje obrovskou kreativitou, kterou v naší přesilovce postrádáme. Bohužel jsme přišli o Mathiase, ovšem po konzultaci s trenéry i hráči jsme došli k závěru, že se jedná o správný krok,“ vysvětlil tento tah generální ředitel klubu Jiří Šlégr. Bývalý zadák Mladé Boleslavi ale není jediným hráčem, který v poslední době posílil litvínovskou defenzivu. Kromě něj si vedení klubu ještě na měsíční zkoušku pozvalo běloruského obra Romana Graborenka, jenž v minulosti nastoupil i k jednomu duelu NHL v dresu New Jersey Devils. „Dostáváme hodně gólů z předbrankového prostoru, proto jsme hledali beka urostlé postavy. Roman svými proporcemi tyto parametry splňuje, navíc má zkušenosti ze zámoří, KHL i reprezentace,“ uvedl Šlégr.

Sestavy z posledního utkání

HC VERVA Litvínov: Petrásek – Trončinský, Ščotka, Graborenko, Šesták, Suchánek, Baránek, Doudera – Petružálek (A), Gerhát, Trávníček (C) – Kašpar, Hübl (A), Válek – Hanzl, Mikúš, Jurčík – Jícha, Havelka, Helt

BK Mladá Boleslav: Růžička – Němeček, Bernad, Kurka, Kotvan, Pláněk, Dlapa, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Knotek, Kousal

Statistiky

Zimní stadion Ivana Hlinky | 29. 1. 2019 17:30

HC VERVA Litvínov 40. kolo BK Mladá Boleslav
10. místo, 56 bodů umístění 8. místo, 60 bodů
94:102 skóre 98:98
7:2 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 8:5 (Hradec Králové)
1:7 (Plzeň) nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
5 utkání bez vstřeleného gólu 4
2 utkání bez inkasovaných gólů 4
15,58 % využití přesilových her 16,15 %
24 góly v přesilových hrách 26
6 góly v oslabeních 3
František Lukeš, 29 bodů nejproduktivnější hráč Michal Vondrka, 29 bodů
František Lukeš, 13 branek nejlepší střelec Michal Vondrka, 13 branek
Jakub Petružálek, 19 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, 18 asistencí
František Lukeš, Lukáš Doudera,
Lukáš Válek, všichni +4
nejlepší hráč v +/- Lukáš Pabiška, +7
Martin Hanzl, -11 nejhorší hráč v +/- Tomáš Knotek, -13
Michal Trávníček, 69 minut nejtrestanější hráč David Němeček, 55 minut
Michal Trávníček, 105 bodů Radegast index Martin Pláněk, 70 bodů
Jaroslav Janus 91,78 %
Michael Petrásek 91,07 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 91,21 %
Pavel Kantor 90,88 %
Jan Růžička 87,27 %
Jaroslav Janus 2,41
Michael Petrásek 2,50
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,25
Pavel Kantor 2,25
Jan Růžička 3,50
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav