BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav hostí Karlovy Vary. Přidá čtvrtou výhru v řadě?

30. 1. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Po velmi cenných skalpech Hradce Králové a Třince potvrdili mladoboleslavští hokejisté dobrou formu i v úterý, když uspěli na ledě Litvínova. Dlouho se jednalo o vyrovnanou bitvu, o jasném vítězství hostujícího celku poměrem 4:0 rozhodla až závěrečná dvacetiminutovka, v níž se postupně prosadili Pabiška, Kousal a Šťastný. Bruslaři tak vyhráli potřetí za sebou a posunuli se na sedmou pozici, díky pravidelným bodovým ziskům navíc zůstávají v kontaktu s elitní šestkou. Před třetí reprezentační přestávkou, přesněji v pátek 1. února, svěřence Miloslava Hořavy prověří ještě karlovarská Energie, která se naopak chce zapojit do bojů o desáté místo. Začínáme v 17:30.

Energie pomalu ztrácí naději na účast v play-off

Rozhodně nelze říci, že by Západočeši po návratu do naší nejvyšší hokejové soutěže byli pouze do počtu. Celou sezonu se naopak prezentují velmi atraktivním hokejem, soupeřům dělají problémy především výborným pohybem. Momentálně ovšem Karlovarští okupují až dvanáctou pozici, přičemž jejich ztráta na desátý Litvínov čítá už jedenáct bodů, zezadu se navíc začíná nebezpečně přibližovat lepšící se Chomutov. Nic ještě není rozhodnuto, protože do konce základní části zbývá pořád odehrát dvanáct kol, svěřenci trenéra Pešouta si ale v posledních týdnech hodně zkomplikovali situaci. Vybrali si totiž nejslabší období v celém ročníku, když prohráli hned osmkrát v řadě, v pěti případech se jednalo o porážku nejtěsnějším možným rozdílem. Energie ale přeci jen vykřesala jiskřičku naděje, když z posledních tří duelů vybojovala pět bodů. V úterý si poměrem 2:0 poradila s nepříjemnou Olomoucí, a z plného bodového zisku se tak mohla radovat po dlouhých třiapadesáti dnech.

Hokejisté Karlových Varů přitahují pozornost individuálními výkony. Pro nadcházející Beijer Hockey Games ve Švédsku se sice v nominaci neobjevil ani jeden z nich, ovšem talentovaní útočníci Jakub Flek a Ondřej Beránek figurovali mezi náhradníky, kteří dostanou šanci v případě zdravotních problému některého z hráčů. Druhý jmenovaný, jenž už v této sezoně do národního týmu nakoukl, se ale zranil v úterním střetnutí proti Olomouci a čeká jej šestitýdenní pauza. Před závěrem ročníku doplnilo vedení klubu kádr o Jakuba Černého, který dorazil z Litvínova, kde přišel o postavení v prvních dvou útocích. „Jedná se o dobrého bruslaře, náš styl hry by mu měl sedět. Jakub už má leccos odehráno, proto věříme, že do našeho mladého týmu přinese další zkušenosti,“ prohlásil trenér a sportovní manažer Martin Pešout. Obranné řady posílil Vladimír Eminger z Mladé Boleslavi. Bruslaři za něj získali slovinského zadáka Sabahudina Kovačeviče, jenž se v Litvínově blýskl asistencí na vítěznou branku Radima Zohorny.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Němeček, Kovačević, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Knotek, Kousal

HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Plutnar, Šenkeřík, Sičák (A), Rohan, Kozák, Eminger, Šafář – Rachůnek, Gríger, Flek – Černý, Vlach, Beránek – Lapšanský, Skuhravý (C), Kohout – Stloukal, Balán (A), Mikúš

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 1. 2. 2019 17:30

BK Mladá Boleslav 41. kolo HC Energie Karlovy Vary
7. místo, 63 bodů umístění 12. místo, 45 bodů
102:98 skóre 100:114
8:5 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 7:1 (Pardubice)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 2:7 (Litvínov)
4 utkání bez vstřeleného gólu 1
5 utkání bez inkasovaných gólů 4
16,67 % využití přesilových her 15,91 %
27 góly v přesilových hrách 28
3 góly v oslabeních 4
Michal Vondrka, 29 bodů nejproduktivnější hráč Jakub Flek, 25 bodů
Michal Vondrka, 13 branek nejlepší střelec Jakub Flek, 13 branek
Jakub Klepiš, 18 asistencí
nejlepší nahrávač Tomáš Rachůnek, 16 asistencí
Lukáš Pabiška, +8 nejlepší hráč v +/-Ondřej Šafář, +5
Tomáš Knotek, -12 nejhorší hráč v +/- Václav Skuhravý, -11
David Němeček, 55 minut nejtrestanější hráč Václav Skuhravý, 62 minut
Martin Pláněk, 73 bodů Radegast index Ondřej Beránek, 69 bodů
Gašper Krošelj 91,51 %
Pavel Kantor 90,88 %
Jan Růžička 87,27 %
úspěšnost brankářů Filip Novotný 91,67 %
Ondřej Kuchař 90,63 %
Jan Bednář 89,74 %
Tomáš Závorka 86,76 %
Gašper Krošelj 2,17
Pavel Kantor 2,25
Jan Růžička 3,50
průměr inkasovaných gólů na zápas Ondřej Kuchař 2,45
Filip Novotný 2,65
Jan Bednář 3,90
Tomáš Závorka 4,50
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav