BK MLADÁ BOLESLAV

Ohlédněte se s námi za koncem přestupového období

6. 2. 2019
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Možná trochu netradiční, ale zato přehledné, srozumitelné a otevřené ohlédnutí za událostmi konce přestupového období jsme pro vás připravili se sportovním ředitelem klubu Radimem Vrbatou. Přečtěte si, co a proč se kdy událo, a jaký efekt by to mělo mít na Bruslařský klub v budoucnu.

Přestup Radima Zohorny

Jako první přišel do klubu z Komety Brno Radim Zohorna. Na přestup, výměnou za Jakuba Orsavu. „Kdykoliv jde o podpis smlouvy nebo v tomto případě o přestup, je ve hře spousta faktorů. Tabulková hodnota, plat hráče, poměr cena/výkon, perspektiva, věk…,“ vypočítává Vrbata, který měl prý Zohornu vyhlédnutého de facto od začátku sezony. „Koukal jsem po něm už dlouho, přesně splňuje to, co jsem právě řekl a navíc jsem věděl, že takový hráč v Boleslavi chybí. Díky konkurenci v Brně nehrál roli, jakou by měl a byla to jen jejich škoda,“ říká. „Pevně věřím, že tady u nás bude jenom růst,“ dodává sportovní ředitel Bruslařů, proč Radim Zohorna do středočeského města přišel.

Nové smlouvy pro šestici mladých Bruslařů

Po příchodu Radima Zohorny klub oznámil trochu jinou věc, přesto pořád důležitou pro jeho budoucnost. Totiž šest nových smluv už stávajících hráčů. Jmenovitě se jedná o brankáře Jana Růžičku, obránce Jiřího Kurku a Davida Bernada a útočníky Ondřeje Najmana, Pavla Kousala a Oscara Flynna. „Všichni kluci jsou mladí a s dlouhodobým vztahem k Mladé Boleslavi. Začínají se čím dál výrazněji prosazovat a doufám, že v tom budou i nadále pokračovat. Přál bych si, aby sloužili jako příklad pro naši mládež,“ říká Radim Vrbata. „Poctivá práce, přístup, snaha zlepšovat se, pracovat na sobě, posouvat se. To je cesta pro ty, kdo chtějí do A týmu,“ doplňuje.

Sabahudin Kovačevič versus Vladimír Eminger

Pár dní před koncem přestupového období proběhl trejd s Karlovými Vary. Do Mladé Boleslavi odtud přišel slovinský obránce s bohatými zahraničními i reprezentačními zkušenostmi Sabahudin Kovačevič, opačně zamířil boleslavský Vladimír Eminger, který ovšem jinak stále patří pražské Spartě. „Trenéři si přáli jiný typ obránce. Kovačevič je podle nich bek, jaký v Boleslavi jinak není,“ vysvětluje sportovní ředitel Vrbata. „Když jsme přemýšleli, koho nabídnout za něj, vyšel nám z toho Vladimír Eminger. Stejně jako v případě Zohorny jsme zohledňovali perspektivu a přestupovou politiku. Eminger je totiž Sparty a je tudíž pravděpodobné, že už tu po sezoně stejně nebude.“

Odchod Pavla Kantora

Nejvíc asi fanoušky zaskočil a překvapil odchod brankáře Pavla Kantora do Třince. „I u Pavla hrála velkou roli věc, kterou jsem zmiňoval už několikrát – perspektiva do budoucna, vize, skutečnost, že to není náš kmenový hráč, nýbrž Vítkovic,“ popisuje Vrbata. „Nechtěli jsme se ho zbavovat, ostatně vychytal nám několik skvělých zápasů, ale budoucnost pro nás představuje Honza Růžička, kterému jsme chtěli i v téhle fázi sezony poskytnout prostor a pak taky…,“ zaváhá na chvíli Radim Vrbata a vzápětí doplní: „O profesionalitě hráče máme jiné představy, než co Pavel několikrát předvedl.“

Návrat Martina Procházky a pojistka v první lize

BK Mladá Boleslav si také k 31. lednu stáhl z hostování útočníka Martina Procházku. „Martin si postupně prošel nejprve Pardubicemi a potom Slavií. Nyní jsme si ho stáhli zpátky, abychom měli do rozhodující fáze sezony dostatečně široký kádr,“ říká Radim Vrbata a k této otázce ještě vzápětí dodává: „Co se této skutečnosti týče, máme v prvoligových týmech domluvené pro případ potřeby hráče na všech pozicích. Pokud budeme potřebovat, jsou připraveni nám pomoci,“ zakončuje.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav