BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři potřebují bodovat. Uspějí na ledě posledních Pardubic?

18. 2. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Po páteční porážce se Spartou nezvládli mladoboleslavští hokejisté ani derby proti Liberci. Severočeši po většinu zápasu kontrolovali hru, byli lepším týmem a zcela zaslouženě získali tři body za výhru poměrem 4:1. Už nyní, sedm kol před koncem základní části, je jisté, že souboj o postup do předkola play-off bude opravdu zajímavý. Bruslaři klesli na osmou příčku, mají ale stejně bodů jako sedmí Pražané. Devátý Zlín, desátý Litvínov a jedenáctá Olomouc, která má ještě utkání k dobru, jsou pozadu o pouhopouhé tři body. Svěřenci Miloslava Hořavy se proto musí dostat zpět na vítěznou vlnu, v úterý 19. února se o to pokusí v Pardubicích, s nimiž v této sezoně ještě neprohráli. Začátek je naplánován na 18:00.

Dynamo se začíná připravovat na baráž

Jistě, do konce základní části zbývá odehrát ještě sedm zápasů, navíc je na programu šestikolové play-out, takže posílat Pardubice do baráže už nyní může působit trochu předčasným dojmem. Východočeši by ale v závěru sezony museli předvést dlouhou sérii vítězství, vždyť na třináctý Chomutov ztrácí deset bodů, dvanácté Karlovy Vary jsou napřed dokonce o bodů třináct. Během posledních kol sice svěřenci Ladislava Lubiny zlepšili výkonnost, výsledky ale stále ne a ne se dostavit. V roce 2019 vyhrálo Dynamo pouze dvě utkání ze čtrnácti, když na domácím ledě přemohlo Olomouc a minulou středu také Spartu. Hokejisté z města perníku a koňských dostihů většinou prohrávají těsným rozdílem, kupříkladu na Hradec Králové, Liberec či Brno nestačil jen o jednu branku, v neděli ale naopak museli skousnout osmigólový nášup od rozjeté Plzně. Za Pardubice během této sezony nastoupilo hned čtyřiačtyřicet hráčů do pole a tři brankáři, což je mezi ostatními týmy suverénně nejvyšší číslo. Nyní, když kvůli konci přestupového období není možné někoho angažovat, už poslední celek tabulky několik kol spoléhá na téměř totožnou sestavu.

Záměr je jasný, najít mezi formacemi tu správnou chemii a co možná nejlépe se sehrát před klíčovou fází ročníku, kde bude Dynamo s největší pravděpodobností bojovat o udržení extraligové příslušnosti. Během ledna se vedení klubu domluvilo na ukončení spolupráce s Dávidem Skokanem, Sachou Treillem, Josefem Hrabalem a Peterem Hamerlíkem. Kádr naopak rozšířily posily do defenzivních řad, výměnou za Marka Trončinského přišel z Litvínova švédský zadák Mathias Porseland. „Věříme, že Mathias vytvoří úderný švédský pár s Oscarem Ekundem. Míří k nám bek se spoustou mezinárodních zkušeností. Chceme, aby spolu s vůdčími schopnostmi přinesl klid do defenzivy,“ prohlásil asistent trenéra Petr Čáslava. Z Brna zase dorazil Nicholas Schaus, jenž před dvěma lety právě v dresu Pardubic ovládl kanadské bodování mezi obránci. „Nick zná zdejší prostředí, v minulosti se mu u nás dařilo. Prozatím přebíráme jeho smlouvu z Komety do konce sezony s tím, že obě strany jsou otevřeny dalším jednáním,“ řekl generální manažer Dušan Salfický. V samotném závěru přestupového okna lovili Východočeši ještě v Chance Lize, kde si vyhlédli Jana Kloze z Litoměřic a Jana Zdráhala z Prostějova.

Sestavy z posledního utkání

HC Dynamo Pardubice: Klouček (32. Kacetl) – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, Cardwell, Zdráhal, Porseland – Hovorka, Bubela, Rolinek (C) – Horký, Mandát, Machala – Sýkora (A), Ihnačák, Marosz (A) – Poulíček, Kloz, Dušek

BK Mladá Boleslav: Růžička – Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Dlapa, Kovačevič, Němeček – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Pacovský, Musil, Látal – Flynn, Knotek, Kousal

Statistiky

ČSOB Pojišťovna Aréna | 19. 2. 2019 18:00

HC Dynamo Pardubice 46. kolo BK Mladá Boleslav
14. místo, 33 bodů umístění 8. místo, 68 bodů
88:162 skóre 108:106
6:2 (Olomouc) nejvyšší výhra 8:5 (Hradec Králové)
1:11 (Plzeň) nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
3 utkání bez vstřeleného gólu 5
1 utkání bez inkasovaných gólů 5
11,83 % využití přesilových her 17,24 %
22 góly v přesilových hrách 30
2 góly v oslabeních 3
Rostislav Marosz, 18 bodů nejproduktivnější hráč Michal Vondrka, 32 bodů
Rostislav Marosz, 9 branek nejlepší střelec Michal Vondrka,
Lukáš Žejdl, oba 14 branek
Miloš Bubela, 10 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, 19 asistencí
Jordann Perret, +2 nejlepší hráč v +/- Lukáš Pabiška, +9
Rostislav Marosz,
Tomáš Rolinek oba -17
nejhorší hráč v +/- Tomáš Knotek, -12
Rhett Holland, 79 minut nejtrestanější hráč David Němeček, 67 minut
Rhett Holland, 78 bodů Radegast index Martin Pláněk, 76 bodů
Milan Klouček 89,89 %
Ondřej Kacetl 89,10 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 91,73 %
Jan Růžička 89,81 %
Milan Klouček 3,06
Ondřej Kacetl 3,36
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,12
Jan Růžička 2,75
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav