BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařům se teď doma nedaří. Spraví si chuť na Chomutovu?

22. 2. 2019
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Dohromady už popáté během necelých 14 dnů se Bruslaři představí před vlastními fanoušky. Bohužel – rozjezd se jim po reprezentační přestávce příliš nevydařil, a tak i rádoby výhoda domácího prostředí zatím zůstává nevyužitá. V neděli 24. února ale Boleslavští takříkajíc musí. Do města automobilů totiž přijede předposlední tým v podobě Pirátů Chomutov. Pokud si Bruslaři chtějí udržet jistotu play-off, nesmí zaváhat. Přijďte jim v tom pomoct, začínáme v 16 hodin.

Chomutov se rve o neúčast v baráži

Chomutovští se letošní sezonou nešťastně potácí. Smutný klub, který trápí i velké finanční potíže a o kterém se šeptá, že stojí prakticky na pokraji krachu, se sice snaží, seč může, jeho výsledky jsou ale hluboce podprůměrné. Svěřenci trenéra Růžičky začali letošní sezonu tragicky a to sérií osmi proher. A to je něco, co vlastně nahání celý dosavadní ročník. Tím spíš, připočteme-li k tomu hodně podobnou lednovou sérii a jinak dosti nespolehlivé a nevyrovnané výkony. Než začaly tabulkou klesat Pardubice, byli to právě Piráti, kdo byl beznadějně přikován ke dnu.

A jaká je aktuální situace? Chomutov je předposlední s třináctibodovým náskokem na zmíněné Pardubice. Na předkolo play-off musí zapomenout, naděje, že by nemusel hrát baráž, tu ale je – má totiž 46 bodů stejně jako Karlovy Vary. Tady bude rozhodně zuřit jedna z těch větších bitev.

Piráti na tom momentálně nejsou tak špatně, z posledních pěti zápasů třikrát vyhráli (Litvínov, Plzeň a Pardubice). Jejich bodově nejlepším hráčem a zároveň nejlepším střelcem je Vladimír Růžička mladší (13+20). Neztrácí se ale ani matador Radek Duda, kterému patří druhá příčka (9+13). Nejlepším bekem je Ronald Knot hostující z Mladé Boleslavi.

Vzájemné zápasy

Bruslařskému klubu letos patří jedno nelichotivé prvenství – po sérii zmíněných osmi proher v úvodu ročníku to totiž byl právě on, koho Chomutov v devátém kole porazil a připsal si tak své první letošní vítězství (3:2 pro Piráty). Středočeši si v následujících dvou utkáních ovšem spravili chuť, když Chomutovské porazili 3:1 a 5:3.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Růžička – Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Dlapa, Kovačevič, Němeček – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Procházka, Knotek, Šťastný – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Najman, Kousal

Piráti Chomutov: Peters – Knot, Trefný, Kovář, Jank, Blaha, Dietz, Zeman – Marjamäki, Růžička, Sklenář – Klhůfek, Raška, Tomica – Duda, Vantuch, Koblasa – Havel, Gut, Chrpa

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 24. 2. 2019 16:00

BK Mladá Boleslav 47. kolo Piráti Chomutov
7. místo, 71 bodů umístění 13. místo, 46 bodů
114:112 skóre 107:159
8:5 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 6:1 (Pardubice)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 1:9 (Vítkovice)
5 utkání bez vstřeleného gólu 2
5 utkání bez inkasovaných gólů 3
16,48 % využití přesilových her 12,7 %
30 góly v přesilových hrách 24
3 góly v oslabeních 3
Michal Vondrka, 34 bodů nejproduktivnější hráč Vladimír Růžička, 33 bodů
Michal Vondrka, Lukáš Žejdl,
oba 14 branek
nejlepší střelec Vladimír Růžička, 13 branek
Michal Vondrka, 20 asistencí nejlepší nahrávač Vladimír Růžička, 20 asistencí
Lukáš Pabiška, +11 nejlepší hráč v +/- Jan Stránský, +5
Tomáš Knotek, -12 nejhorší hráč v +/- Masi Jalmari Marjamäki, -20
David Němeček, 67 minut nejtrestanější hráč Bohumil Jank, 68 minut
Martin Pláněk, 77 bodů Radegast index Bohumil Jank, 132 bodů
Gašper Krošelj 91,73 %
Jan Růžička 88,82 %
úspěšnost brankářů Justin William Peters 90,48 %
Dominik Pavlát 86,71 %
Gašper Krošelj 2,12
Jan Růžička 2,83
průměr inkasovaných gólů na zápas Justin William Peters 2,78
Dominik Pavlát 5,28