BK MLADÁ BOLESLAV

Dvougólový Kovačevič: Každý brankář udělá chybu, i Peters

25. 2. 2019
Autor: Michal Konvalina
M l. B o l. - Skóre urputné bitvy s chomutovskými Piráty bylo po čtyřiceti minutách nerozhodné. Ve třetí třetině Bruslaři soupeře zlomili třemi brankami, přičemž hned dvě vstřelil slovinský zadák Sabahudin Kovačevič. Podobný střelecký počin se mu naposledy podařil v prosinci roku 2017 ještě za Karlovy Vary ve druhé nejvyšší soutěži. „Bylo to ale trochu jiné,“ rozpomněl se na tehdejší výhru 6:0 nad Benátkami.

Zápas s Piráty byl podle zkušeného zadáka důležitý pro obě mužstva. Domácí do něj vstoupili dobře, ale ve druhé třetině jako by trochu polevili.„Bohužel, když jsme viděli, že jsme lepší, tak jsme ve druhé třetině začali dělat nelogické věci. Kvůli tomu nám taky dali gól,“ byl si vědom výpadku koncentrace v prostředním dějství.

Do třetí třetiny však po poradě v kabině nastoupili Bruslaři zase aktivně a vyrovnaný zápas rozhodli ve svůj prospěch. Co v jejich šatně zaznělo? „Po druhé třetině jsme si v šatně řekli, že musíme být trpěliví a hrát svůj systém, a že všechno bude dobré,“ popisoval bek s číslem pět na zádech.

On sám k výhře přispěl dvěma góly, což se mu povedlo po čtrnácti měsících. „Jediné, co jsme museli udělat, bylo cpát puky na bránu, protože každý brankář dříve nebo později udělá chybu,“ řekl o třetí třetině, kdy měli domácí hráči opět značnou střeleckou převahu.

Se třemi body v zádech jdou Bruslaři do utkání s neoblíbenou Olomoucí. „My se musíme soustředit jen na sebe a pokusit se vyhrát do konce sezony co nejvíc bodů. Bude to skoro stejné (jako proti Chomutovu). Bojují o pozici pro play off,“ prohlásil na adresu příštího soupeře svého týmu Sabahudin Kovačevič.

Kompletní videorozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím klubového YouTube kanálu: