BK MLADÁ BOLESLAV

Přímý souboj o play-off, do Mladé Boleslavi přijede Zlín

2. 3. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Páteční utkání na ledě Olomouce bylo pro mladoboleslavské hokejisty velice důležité. Hrálo se o jistotu účasti v předkole play-off i o možnost proniknutí do elitní šestky. Vypadalo to na prodloužení, Bruslaři ale nezvládli závěr třetího dějství, a proti Kohoutům tak i počtvrté v této sezoně vyšli bodově naprázdno, tentokráte po výsledku poměrem 1:3. V tabulce si udrželi osmou pozici, jedenáctý Litvínov se přiblížil na rozdíl šesti bodů. K získání jistoty účasti ve vyřazovacích bojích potřebují svěřenci Miloslava Hořavy v neděli 3. března porazit zlínské Berany, kterým se v posledních kolech nadmíru daří. Vzhledem k přítomnosti kamer České televize padne úvodní vhazování už v 15:20. Neváhejte a přijďte svůj tým podpořit!

Zlín chytil v závěru základní části skvělou formu

V lednu vyhráli Berani pouze tři zápasy z devíti a vše nasvědčovalo tomu, že si vytáhnou černého Petra v podobě jedenáctého místa. S příchodem února se ale vše obrátilo, ševci začali stoupat tabulkou a, co se postupu do play-off týče, mají osud ve svých rukou. Z posledních osmi utkání nezvládli svěřenci trenéra Svobody jen souboj s Plzní, která jim nasázela devět branek, přičemž o pět z nich se postaral Milan Gulaš, nejproduktivnější hráč extraligy. Jinak ale Zlín dominoval, vždyť uspěl na ledě lídra tabulky z Liberce či v Hradci Králové, v uplynulém týdnu zvládl i těžké duely proti Pardubicím a Chomutovu. Bodově jsou na tom hokejisté z Baťova města stejně jako Bruslaři, v jejich prospěch navíc hraje bilance vzájemných soubojů, vždyť Mladá Boleslav na moravského soupeře v tomto ročníku ještě nevyzrála. Jednu z hlavních příčin zlepšených výsledků hledejme v brankovišti Beranů, kde po příchodu z brněnské Komety válí Libor Kašík.

Šestadvacetiletý gólman má za sebou těžkou sezonu, v ruském Chabarovsku ani v dresu úřadujícího českého mistra se mu nedařilo. Po návratu do svého mateřského klubu ale chytá ve stejné pohodě jako v minulých letech, o čemž svědčí i úspěšnost zákroků, kterou Kašík u ševců drží lehce nad dvaadevadesáti procenty. Pro rozhodující fázi základní části a vyřazovací boje nezískalo vedení klubu žádnou posilu. Naopak přišlo o Dominika Lakatoše, kterého si Liberec stáhl zpět z hostování, kvůli zranění navíc zůstává mimo hry Jiří Ondráček. S pětatřiceti body nejproduktivnější hráč Zlína podepsal s Berany novou smlouvu, stejně tak i Pavel Kubiš s Tomášem Fořtem, Ondráčkovi parťáci z elitní útočné formace. „Budujeme kádr, který bude silnější než letos. Jsme rádi, že nás nečekají bolestivé odchody. Všichni tři podávají mimořádné výkony, zúročují své zkušenosti a patří k našim nejlepším hráčům,“ řekl sportovní manažer Jiří Šolc.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Kovačević, Kotvan, Bernad, Pláněk, Němeček, Kurka, Dlapa – Skalický, Knotek, Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Najman, Kousal

PSG Berani Zlín: Kašík – Nosek (A), Freibergs, Řezníček, Gazda, Ferenc, Valenta – Dufek, Fořt (A), Kubiš (C) – Šlahař, Honejsek, Herman – Okál, Sedláček, Kulda – Krejčík, Popelka, Václavek

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 3. 3. 2019 15:20 (TV)

BK Mladá Boleslav 50. kolo PSG Berani Zlín
8. místo, 74 bodů umístění 9. místo, 74 bodů
119:116 skóre 138:137
8:5 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 6:1 (Pardubice)
3:8 (Liberec) nejvyšší prohra 2:9 (Plzeň)
5 utkání bez vstřeleného gólu 2
5 utkání bez inkasovaných gólů 2
16,06 % využití přesilových her 16,16 %
31 góly v přesilových hrách 32
4 góly v oslabeních 8
Michal Vondrka, 36 bodů nejproduktivnější hráč Jiří Ondráček, 35 bodů
Michal Vondrka, Lukáš Žejdl,
oba 14 branek
nejlepší střelec Tomáš Fořt, 17 branek
Michal Vondrka, 22 asistencí nejlepší nahrávač Jiří Ondráček, 23 asistencí
Lukáš Pabiška, +11 nejlepší hráč v +/- David Nosek, +14
Tomáš Knotek, -12 nejhorší hráč v +/-Edgars Kulda, -12
David Němeček, 69 minut nejtrestanější hráč Zdeněk Okál, 49 minut
Martin Pláněk, 79 bodů Radegast index Jakub Ferenc, Pavel Sedláček,
oba 74 bodů
Gašper Krošelj 91,79 %
Jan Růžička 89,89 %
úspěšnost brankářů Libor Kašík 91,07 %
Tomáš Štůrala 80,85 %
Gašper Krošelj 2,11
Jan Růžička 2,57
průměr inkasovaných gólů na zápas Libor Kašík 2,51
Tomáš Štůrala 6,84
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav