BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři bojují o co nejlepší tabulkové postavení, v úterý vyzvou Hradec

4. 3. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Díky nedělnímu vítězství nad Zlínem, které řídili dvoubodoví Michal Vondrka s Tomášem Knotkem, si mladoboleslavští hokejisté znovu po roční odmlce zajistili účast v play-off. Zda budou hrát předkolo či ještě zvládnou vklouznout do první šestky, odhalí až závěrečná dvě kola základní části. Možnost přímého postupu do čtvrtfinále se jeví jako méně reálná varianta. Bruslaři i nadále drží osmou pozici, jenže šestá Olomouc má už o pět bodů více. V tomto týdnu čekají svěřence Miloslava Hořavy souboje se dvěma týmy ze špičky tabulky. Proti Hradci Králové, na jehož ledě se představí v úterý 5. března, a Třinci se Středočeši pokusí využít role mírného outsidera, aby sérii ve vyřazovacích bojích případně začínali před vlastními fanoušky. Utkání s Mountfieldem začíná v 17:30.

Hokejisté Mountfieldu se mohou těšit na čtvrtfinále

Vzhledem k rozsáhlé obměně kádru během letní přestávky by na začátku sezony asi málokdo předpovídal, že se Východočeši budou pohybovat na špici tabulky. Už pár kol před koncem ale bylo jasné, že Hradec Králové znovu uvidí čtvrtfinále play-off Tipsport extraligy. Na jakém místě svěřenci trenéra Martince zakončí základní část, to se ještě uvidí. Zbývá odehrát ještě dvě utkání a hokejisté Mountfieldu, které kromě střetnutí s Bruslaři čeká ještě třaskavé derby proti Pardubicím, momentálně drží čtvrtou příčku, o kterou už nemohou přijít. Jejich naděje na zisk Prezidentského poháru už je opravdu minimální, vždyť vedoucí Tygři z Liberce mají o šest bodů více. Na druhý Třinec ztrácí Hradec čtyři body, třetí Plzeň je napřed o body tři, v tomto týdnu by se tak situace na čele tabulky mohla ještě lehce pozměnit. Pokud by se celek zpod Bílé věže už nikam neposunul, s největší pravděpodobností by do čtvrtfinále vyfasoval obhájce titulu z Brna. Určitě by se jednalo o zajímavou sérii, která by přitáhla fanoušky na stadiony, nic ale zatím není jisté.

Po skončení reprezentační přestávky se Mountfieldu nadmíru dařilo. Během pětizápasové sérii výher dokázala parta okolo Petra Zámorského, suverénně nejproduktivnějšího obránce ligy, uspět třeba na ledě Ocelářů či již zmíněné Komety. Na přelomu února a března se ovšem Hradečtí trochu zasekli, na vítězství momentálně čekají už tři kola. Nejprve nestačili na Liberec, poté těsně nezvládli domácí klání s Plzní a v neděli prohráli ve Vítkovicích, proti nimž urvali alespoň bod v samostatných nájezdech. Krátce před koncem přestupového období sáhlo vedení klubu k jediné změně, když výměnou za Juraje Bezúcha přivedlo na hostování z prvoligové Jihlavy obránce Petra Štindla, do konce sezony naopak do o elitní desítku bojujícího Litvínova uvolnilo Sebastiena Pichého. Zároveň Východočeši už skládají kádr pro nadcházející ročníky. Pojistili si už deset hráčů, mezi nimi třeba Lukáše Cingela či jmenovce Radovana a Filipa Pavlíkovi, kteří se postupně začínají prosazovat i v národním týmu.

Sestavy z posledního utkání

Mountfield Hradec Králové: Maxwell – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Graňák (C), F. Pavlík, Štindl – Chalupa, Rákos (A), Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Kukumberg, Vopelka – Dvořák, Nedvídek, Paulovič

BK Mladá Boleslav: Růžička – Bernad, Pláněk (A), Němeček, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa – Skalický, Knotek, Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl (A), Šťastný – Zohorna, Musil, Látal – Flynn, Najman, Kousal

Statistiky

ČPP Aréna | 5. 3. 2019 17:30

Mountfield Hradec Králové 51. kolo BK Mladá Boleslav
4. místo, 92 bodů umístění 8. místo, 77 bodů
144:119 skóre 122:117
5:0 (Chomutov) nejvyšší výhra 8:5 (Hradec Králové)
0:4 (Sparta, Plzeň) nejvyšší prohra 3:8 (Liberec)
6 utkání bez vstřeleného gólu 2
2 utkání bez inkasovaných gólů 4
15,09 % využití přesilových her 15,74 %
32 góly v přesilových hrách 31
6 góly v oslabeních 4
Petr Zámorský, 38 bodů nejproduktivnější hráč Michal Vondrka, 38 bodů
Tomáš Vincour, 21 branek nejlepší střelec Michal Vondrka, Lukáš Žejdl,
oba 15 branek
Petr Zámorský, 28 asistencí nejlepší nahrávač Michal Vondrka, 23 asistencí
Radovan Pavlík, +15 nejlepší hráč v +/- Lukáš Pabiška, +12
Radek Pilař, -2 nejhorší hráč v +/- Tomáš Knotek, -10
Petr Koukal, 59 minut nejtrestanější hráč David Němeček, 69 minut
Richard Nedomlel, 88 bodů Radegast index Martin Pláněk, 81 bodů
Brandon Maxwell 91,78 %
Jaroslav Pavelka 90,83 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 91,79 %
Jan Růžička 90,91 %
Brandon Maxwell 2,06
Jaroslav Pavelka 2,41
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,11
Jan Růžička 2,38
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav