BK MLADÁ BOLESLAV

Michal Vondrka: Hráli jsem kompaktně, znovu nás podržel brankář

3. 3. 2019
Autor: Jitka Čechová, Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Vzhledem k tomu, že v posledních dvou kolech narazí na silné soupeře z elitní čtyřky, chtěli svěřenci trenérského tria Hořava, Rulík, Patera zvládnout nedělní souboj se Zlínem. Povedlo se, Mladá Boleslav podala velice soustředěný výkon, Berany přemohla poměrem 3:1 a zajistila si tak účast v play-off Tipsport extraligy. „Týmy jako Zlín velmi dobře brání, hrají hodně fyzický hokej. Jedním okem jsme sledovali zápas Sparty s Litvínovem, ale měli jsme to ve svých rukou a nakonec si postup uhráli sami," řekl Michal Vondrka, který k výhře přispěl gólem a asistencí.

Ani utkání padesátého kola se neobešlo bez sporných momentů a rozhodnutí ze strany sudích. Ti za stavu 1:0 neuznali domácímu týmu branku Pavola Skalického, důvodem byla chybně posouzená přihrávka rukou boleslavského kapitána. „Byl jsem si jistý, že jsem se puku nedotkl. Ale dá se říct, že nás tato situace stmelila, mně osobně vtáhla do zápasu," nechal se slyšet Vondrka.

Bruslaři se tedy znovu po roční pauze mohou těšit na vyřazovací boje. Zda se představí už v předkole nebo ještě stačí proniknout mezi šest nejlepších, zůstává otázkou. „Liga je celou sezonu strašně vyrovnaná, možná nejvyrovnanější za poslední roky. Když jsme prohrávali, padali jsme dolů, když se naopak vyhrávalo, tak jsme moc nahoru nepostupovali. Ještě zbývá odehrát dvě kola a my se budeme snažit, abychom v tabulce skončili co nejvýše," prohlásil zkušený boleslavský útočník.

Poslechněte si celý rozhovor s Michalem Vondrkou:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav