BK MLADÁ BOLESLAV

Půjdeme zápas od zápasu, chceme to co nejdřív ukončit, říká Jakub Klepiš

8. 3. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté v závěru základní části překvapili. Pokud by Třinec v Mladé Boleslavi zvítězil, mohl mít Prezidentský pohár. Jenže Bruslaři se už po 37 sekundách dostali do vedení, a duel dohráli dokonce s čistým kontem pro Gašpera Krošelja. Utkání hodnotil asistent kapitána Jakub Klepiš, na němž byla znát spokojenost, přesto podle něj výkon Bruslařů v celém zápase optimální nebyl.

Boleslavským hokejistům se podařilo třineckého soupeře pořádně zaskočit. Středočeši šli totiž velice brzy do vedení, konkrétně už po 37 sekundách, když se trefil kapitán Michal Vondrka, jemuž asistoval jeho parťák Jakub Klepiš. "Do každého zápasu, do každého prvního střídání jdeme s tím, že si chceme vytvořit nějaký tlak. To, že jsme dali gól, byl akorát bonus. Samozřejmě, že soupeře asi malinko zaskočili," připustil asistent mladoboleslavského kapitána.

Bruslaři se také bezprostředně po utkání dozvěděli svého soupeře pro předkolo play off. Tím bude nepříliš oblíbený Zlín, který dokázali Bruslaři letos porazit pouze jednou. A co o novém soupeři Jakub Klepiš míní? "Jsou to berani. Půjdeme do nich taky, hlavama, nehlavama (smích). Určitě se na ně budeme připravovat. Není tady čas úplně odpočívat. Samozřejmě, nějaký trénink musíme udělat, připravit se na to takticky a jít do toho naplno. Chceme to ukončit v co nejkratší době, takže půjdeme zápas od zápasu," těší se na první vyřazovací sérii zkušený útočník.

Kompletní videorozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím našeho YouTube kanálu: