BK MLADÁ BOLESLAV

Extraliga dorostu míří do finále. Probojují se boleslavští dorostenci do play off?

11. 3. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavské dorostence čekají poslední dva zápasy v rámci skupiny D. A právě dvojutkání proti Českým Budějovicím, v rámci nichž bude ve hře ještě celých osm bodů, rozhodne o tom, zda se stanou svěřenci trenérů Jiřího Zörklera a Ladislava Kolnera jedinou ze dvou nejvyšších mládežnických kategorií, která si zahraje i tentokrát play off.

Boleslavští několik dlouhých týdnů a vlastně i měsíců opanovali tabulku skupiny D, v sobotu je ale právě na vedoucí příčce vystřídala Dukla Jihlava, která Bruslaře porazila a obrala o všechny čtyři body. Díky tomu má nyní o dva body náskok (první Jihlava 81 bodů, druhá Mladá Boleslav 79 bodů). Na druhou stranu, stále hrají okolnosti do karet mladým Bruslařům. Ti mají totiž oproti Dukle jedno utkání k dobru.

Středočeši přivítají ve středu (16:00) a ve čtvrtek (13:00) na svém ledě tým Českých Budějovic. Bruslařům může hrát do karet výhoda domácího prostředí, toho, že letos s Motorem ještě ani jednou neprohráli a také to, že hostům už o nic nepůjde a budou dohrávat sezónu. Do poslední chvíle ale nebudou znát výsledek Dukly, která svůj poslední zápas skupiny D odehraje až ve čtvrtek večer, navíc proti papírově slabšímu Žďáru nad Sázavou, jemuž patří beznadějně poslední příčka v extraligové tabulce. Boleslavští se tedy budou muset spoléhat hlavně na sebe a na své výkony.

Jedině sedmibodový zisk totiž Mladé Boleslavi zajistí to, že se s jistotou vrátí opět na první místo v tabulce, které by zaručovalo postup do vyřazovacích bojů. S Duklou mají totiž Středočeši v této sezoně horší bilanci vzájemných zápasů, proto potřebují mít v konečném součtu alespoň o jeden bod více než soupeř.

Starší dorost, což byla v posledních sezónách v podstatě obdoba současného dorostu, jen s poněkud staršími hráči, se v posledním ročníku do play off nedostal. V letech 2015-2016 a 2016-2017 však Boleslavští pokaždé hráli osmifinále play off proti Kometě Brno, kterou dokázali místy slušně potrápit.

Jak dopadne boj o play off tentokrát napoví nadcházející dva zápasy Bruslařů proti Českým Budějovicím. Podpořit svěřence zkušených trenérů Jiřího Zörklera a Ladislava Kolnera může přijít každý osobně do ŠKOENERGO Arény, a to ve středu v 16 a ve čtvrtek ve 13 hodin. K dispozici budou také on-line přenosy z místa, zpětné informace pak již tradičně na tomto webu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav