BK MLADÁ BOLESLAV

Vyrovnanou sérii mezi Bruslaři a Zlínem rozhodne až páté utkání

16. 3. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Poté, co Vítkovice v pátek vyřadily pražskou Spartu, zbývá ve čtvrtfinále už jen jedno volné místo. To, který tým se prokouše do další fáze vyřazovacích bojů a doplní osmičku nejlepších, určí páté utkání série předkola mezi Mladou Boleslaví a Zlínem. V neděli 17. března budou mít svěřenci Miloslava Hořavy výhodu domácího prostředí. Vaše podpora bude potřeba, proto neváhejte, nezůstávejte pouze u televizních obrazovek a přijďte svému týmu pomoci! Začínáme v 17:00.

Také na Moravě byli diváci svědky dvou velice vyrovnaných partií. Do vedení v sérii se ve čtvrtek opět dostala Mladá Boleslav, která zvítězila 2:1. Středočeši se mohli spolehnout především na znovu perfektního Jana Růžičku a uzdraveného Michala Vondrku, který se zapsal do statistik dvěma kanadskými body za gól a asistenci. „Druhý zápas jsem sledoval v televizi, byla to strašná bída. Tenhle se nám naopak povedl nejlépe, bojovali jsme a hráli s obrovským nasazením. Já osobně jsem se v první třetině trochu rozkoukával, pak už jsem se cítil lépe. Jsem hrozně rád, že jsem mohl klukům pomoct, ale cenu pro nejlepšího hráče měl dostat Růža. Co v té brance předváděl, to byla paráda," řekl po třetím utkání spokojený kapitán Bruslařů.

V pátek tak mohli svěřenci Miloslava Hořavy sérii ukončit. Čtvrtý duel dospěl až do prodloužení, v němž se hrdinou mohl stát Lukáš Pabiška. Boleslavský patriot měl po kombinaci s Jakubem Klepišem před sebou poloprázdnou branku, kotouč mu ale v rozhodující moment přeskočil přes hokejku. Berani na to konto rozjeli rychlou protiakci, kterou parádním sólem zakončil Zdeněk Okál, a odvrátil tak ševcům konec sezony. „Bylo strašně důležité, že se nám před koncem první třetiny podařilo srovnat. Ve čtvrtek se od nás štěstí trochu odklonilo, protože si myslím, že jsme byli o malinko lepší, tentokráte ale stálo při nás," nechal se slyšet zlínský obránce David Nosek.

Vyrovnaná série tedy dospěla až do pátého utkání, vítěz bere vše a může se připravovat na čtvrtfinále proti Bílým Tygrům z Liberce. „Musíme to zkrátka urvat. Výhoda je pořád na naší straně, určitě nám pomohou fanoušci. Věřím, že se s tím dokážeme popasovat a vyhrajeme," burcuje před rozhodující bitvou boleslavský útočník Martin Procházka, který se po návratu do sestavy blýskl gólem. „Každá výhra nás nabije novou energií. Série je opravdu strašně bojovná, oba brankáři chytají výborně. Podle mě je spravedlivé, že se rozhodne až v pátém zápase. O taktiku už vůbec nejde, postoupí šťastnější tým," má jasno Antonín Honejsek.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pláněk, Dlapa, Kurka, Němeček, Kovačevič, Bernad, Hrdinka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Procházka, Musil, Látal – Kousal, Najman, Flynn.

PSG Berani Zlín: Kašík – Nosek (A), Freibergs, Ferenc, Novotný, Řezníček, Zbořil, Valenta – Dufek, Fořt (A), Kubiš (C) – Šlahař, Honejsek, Herman – Krejčík, Sedláček, Okál – Kratochvil, Popelka, Kulda

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav