BK MLADÁ BOLESLAV

Ten gól? Náhoda, říká s nadsázkou Ondřej Dlapa

17. 3. 2019
Autor: Michal Konvalina
M l. B o l. - Bruslaři to dokázali. V předkole proti houževnatému Zlínu zvládli rozhodující pátý zápas, na vlastním ledě vyhráli vysoko 4:1 a jako poslední tým proklouzli do čtvrtfinále play off, kde je čeká Liberec. Vítězné utkání hodnotil obránce Ondřej Dlapa, střelec vítězné branky na 2:1.

Skóre 4:1 vypadá poměrně jednoznačně, tak snadné to ale nebylo. I páté utkání obou soupeřů bylo spíš bojovné, což potvrdil i zpovídaný zadák Boleslavi. „Tohle prostě nebylo o jednom gólu. Šli jsme po tom vítězství, a jsme rádi, že jsme to urvali,“ chválil po utkání bojovnost celého týmu s tím, že zápas neměl vyloženě rozhodující moment.

Přitom gól na 2:1, který on sám vstřelil, se nakonec ukázal býti zlomový. Podobné označení by si tak určitě zasloužil. „Kdybych to nedal já, dal by to někdo jiný. Celý tým bojoval,“ odmítal ale jakékoli zásluhy za vítěznou branku, která padla v polovině druhé třetiny.

Slova chvály měl obránce s číslem 72 i pro domácí fanoušky, kterých dorazily téměř čtyři tisíce, a to i přes fakt, že zápas přenášela Česká televize: „Je to náš šestý hráč. V těžkých chvílích nám diváci pomohli.“

Potom zhodnotil celou sérii se Zlínem. „Pro diváky to asi nebylo tak atraktivní, padalo málo gólů. Pro hráče to ale bylo hodně náročné, bojovné,“ řekl, a vzápětí dodal, že to byl prostě boj o každý kus ledu.

Na závěr prohlásil, že se Bruslaři proti Liberci pokusí zabojovat o další prodloužení sezony.

Kompletní videorozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím našeho YouTube kanálu:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav