BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři se nehodlají vzdát. Vyzrají na Liberec před domácím publikem?

22. 3. 2019
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Dvě porážky po neuspokojivých výkonech, jedenáct inkasovaných branek a spousta věcí ke zlepšení. Čtvrtfinálové klání proti Bílým Tygrům zatím mladoboleslavským hokejistům nevychází. Držitel Prezidentského poháru pro vítěze základní části před vlastními fanoušky potvrdil roli favorita této série a naprosto dominoval. Nyní budou mít výhodu domácího prostředí svěřenci Miloslava Hořavy, v neděli je úvodní buly vhazování naplánováno na 17:00, v pondělí začínáme od 19:00. Kdy jindy vyprodat ŠKOENERGO Arénu než v play-off? Přijďte pořádně fandit, hráči hodlají sérii ještě zdramatizovat a vaše podpora bude potřeba!

O tom, kdo lépe zvládne vstup do čtvrtfinále, rozhodla už první třetina úvodního zápasu. Bruslaři nestačili tempu svého soupeře, který po dvaceti odehraných minutách vedl 3:0. Psychologická výhoda na straně Liberce byla patrná, domácí měli navrch ve všech ohledech, působili daleko živěji a hráli důrazněji. Mladá Boleslav se prosadila až za stavu 0:5, porážku aspoň trochu zmírnil David Šťastný. „Aspoň za ten jeden gól jsme rádi. Jinak nám ale nešlo vůbec nic, přijeli jsme sem jako parta hobíků. Od prvního střídání jsme hráli úplně něco jiného, než jsme si řekli. S takovým výkonem bychom neporazili ani Kokořín. Takhle to dál nejde, musíme to co nejdříve hodit za hlavu," neskrýval rozladěnost Michal Vondrka.

Právě zásluhou boleslavského kapitána vstoupili svěřenci trenéra Hořavy do druhého utkání daleko lépe, Vondrka už po jednatřiceti vteřinách otevřel skóre. Ve vedení se ale Bruslaři dlouho neudrželi, mrzet je musela především neproměněná přesilovka pěti proti třem, která trvala minutu a devětačtyřicet vteřin. V těchto okamžicích se utkání lámalo, Bílí Tygři přestáli krizové chvíle a krátce po přestávce odskočili soupeři na rozdíl tří branek. Hosté sice dokázali zareagovat, když se po parádním průniku prosadil Radim Zohorna, nakonec ale padli poměrem 2:6. „Začátek jsme měli perfektní, pak přišla z naší strany zbytečná vyloučení. Takovému týmu nemůžeme dát tolik přesilovek. Musíme se trochu uklidnit. Vůbec neplníme taktiku, něco si řekneme a na ledě pak každý dělá úplně něco jiného," nebral si servítky útočník, který během sezony přišel z brněnské Komety.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Němeček, Kovačevič, Kotvan, Kurka, Bernad, Pláněk, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Procházka, Zohorna, Šťastný – Pacovský, Musil, Látal – Flynn, Najman, Kousal

Bílí Tygři Liberec: Will – Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, Kvapil – Zachar, Jelínek (C), Krenželok – Valský, Redenbach, Vlach

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav