BK MLADÁ BOLESLAV

Vítězné tažení 8. třídy. Bruslaři vyhráli základní část i DTS a zabojují o titul

25. 3. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Mladoboleslavská 8. třída letos válí. Za celou sezónu osmáci pouze jednou prohráli, a to ještě na začátku ročníku hned v září, a ještě čtyřikrát remizovali. Jinak Boleslavští sbírali jednu výhru za druhou. Odměnou jim budiž závěrečný turnaj, kde se poperou o titul s ostatními nejlepšími týmy z jiných regionálních skupin. Mistrovství České republiky (MČR) se odehraje už tento týden v Ostravě. A Bruslaři hlásí, že chtějí pro Mladou Boleslav úspěch.

Jak už bylo naznačeno, boleslavští osmáci zaznamenali letos v rámci 28 zápasů 23 výher, pouze čtyřikrát remizovali a jen jednou prohráli. S náskokem třech bodů na největšího rivala z Liberce se umístili po základní části na prvním místě v tabulce v rámci skupiny Královéhradeckého kraje, ve které působili.

Bruslaři ale neopanovali pouze ve své skupině, nýbrž i v Dlouhodobé turnajové soutěži (DTS) U14, v rámci které zvítězili ve středu. Bylo to tak vůbec poprvé, kdy Mladá Boleslav v této soutěži a věkové kategorii vyhrála či se umístila na prvních třech místech. Druhé byly za Mladou Boleslaví Vítkovice, třetí pak Chomutov.

Boleslavští nyní nemají moc dlouhý čas na odpočinek. Už ve středu hrají totiž na MČR v ostravských Vítkovicích, konkrétně začínají ve středu 27. března od 15:30 proti Spartě. A Bruslaři chtějí na turnaji uspět a přivézt medaile. „Nálada v kabině je po výhře v DTS výborná. Na turnaj se moc těšíme. Zajímá nás konfrontace s kluby, se kterými se v sezoně nepotkáváme. Jsme také zvědaví na hráče, kteří jsou označováni za nejlepší v ročníku 2005 v rámci celé republiky. Cílem je medaile, ale bude tu dalších pět týmů. Podle mého názoru to bude velmi vyrovnaný turnaj, který nemá favorita,“ řekl před začátkem turnaje Martin Škaloud, který tým trénuje se svým kolegou Lukášem Zörklerem.

Tým boleslavské 8. třídy se skládá z hráčů ročníku narození 2005. Na soupisce, která čítá 20 hráčů, se ale nachází i sedm hokejistů ročníku narození 2006, tedy mladších hráčů.

Bruslaři se mohou pochlubit vyrovnanými a kvalitními brankáři. Oba mají úspěšnost zákroků nad 91 % a průměr pod dva inkasované góly na zápas. Z obránců je nejlepším střelcem Jan Halman (10 gólů), ale jasným nejproduktivnějším lídrem je Vojtěch Hradec. Ten zaznamenal během 25 zápasů 51 bodů (27+24). Nejtrestanějším hráčem týmu je pak David Hart (77 TM).

Další informace k závěrečnému mládežnickému turnaji můžete nalézt v tomto článku.