BK MLADÁ BOLESLAV

Když Liberec prohrává, provokuje víc než obvykle. Nás to nevzrušuje, říká Martin Pláněk

24. 3. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Mnozí, dokonce i vlastní fanoušci, už Mladou Boleslav na sociálních sítích za stavu 0:2 na zápasy odepisovali. Bruslaři však dokázali, že na odpis rozhodně nejsou. V neděli přehráli po parádním týmovém výkonu liberecké šelmy, kterým v závěru ještě nasázeli dva góly při power play. Snížili tak zápasové manko a v pondělí se pokusí vyrovnat. Po utkání se postavil před klubovou televizi a mikrofon nejlepší hráč zápasu Martin Pláněk (na snímku).

Pokud ve středu a ve čtvrtek hráli boleslavští hokejisté v Liberci tak, jak to vyhovovalo Liberci, tak v neděli to bylo přesně naopak. Bylo to možné vidět i na reakcích některých libereckých hráčů. Po druhé třetině se Jaroslav Vlach nechal při odchodu do kabin vyprovokovat boleslavskými fanoušky a jejich prupovídkami, sám na ně dokonce reagoval. V poslední minutě zápasu pak navíc na Dominika Pacovského pokřikoval Taylor Doherty a přestat nechtěl ani po několika napomenutích ze strany rozhodčích. "Víme, že Liberec, když prohrává, tak jeho hráči provokují ještě víc než normálně. To se dalo čekat. Nás to nijak moc nevzrušuje. Je rozdíl, když jsme u nich hráli, tak jste prohrávali 0:3, většinou jste chodili střídat třeba po gólu nebo delší době, kdy vás tam zavřeli. Potom už nemáte moc sil se s nimi pošťuchovat a jste rádi, že odjedete na střídačku. Tentokrát to bylo jiné, většinou jsme byli my ve hře s pukem. Žádné extra šarvátky ani nebyly, spíš pak ke konci. Ale je to rozdíl. Každý zápas je jiný," řekl nejlepší hráč utkání obránce Martin Pláněk.

Nejen Martinu Pláňkovi je ale nyní jasné, že jedna výhra je pouze dílčí úspěch a favorizovaný liberecký tým nijak poznamenat nemusí. Proto vyhlíží další zápas, který odehrají boleslavští už v pondělí večer od 19:00 opět na domácím ledě. Hodit se jim přitom opět bude domácí atmosféra, vyprodaná aréna a podpora fanoušků. "Přál bych si, aby ten zápas měl stejný průběh jako ten nedělní. Hlavně, abychom vyhráli. Nevím, jak to bude vypadat. Doufám, že se všichni dobře vyspíme, ráno dobře potrénujeme a budeme na ten zápas připravení. Nebude to nic jednoduchého," dodává na závěr obránce, jehož tvrdé střely od modré čáry nadělají vrásky nejednomu brankáři v barvách soupeře.

Kompletní videorozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím klubového YouTube kanálu: