BK MLADÁ BOLESLAV

Úspěch! Výběr žáků U11 a U12 získal zlato a bronz na turnaji ve Finsku

18. 5. 2019
Autor: Lukáš Chuchválek

M l. B o l. - Mladí Bruslaři z kategorie žáků do 11 a do 12 let se účastnili projektu Czech North hockey, tedy utvořili tým společně se stejně starými hokejisty Liberce a Hradce Králové, který v turnaji Finland Lions Cup v rámci prestižní mládežnické série Legacy Global Sports získal zlaté a bronzové medaile. Turnaj se uskutečnil od 19. do 21. dubna 2019, v němž výběr Czech North hockey porazil ve finále finský tým z Turku a v zápase o bronz porazil další finský tým z Esspa. Z Boleslavi se účastnili

Turnaj, rozdělený do dvou kategorií AA a AAA, hrálo osm týmů ve dvou skupinách ve formátu 2x18 minut plus finálové zápasy 2x20 minut. Skupina AA se hrála v Nuorisohalli a skupina AAA se hrála v Kisahalli.

Mládežníci zařazení do kategorie AA byli jediným zahraničním účastníkem a svou cestu za zlatem odstartovali zápasem s EKS Espoo vysokou výhrou 6:0. Následující boj s Jää-Ahmat Hyvinkää vyhráli ještě přesvědčivěji 8:0. Proti týmu LeKi Lempäälä si zastříleli s ještě větší chutí a převálcovali ho 13:2. Skupinu B tak přesvědčivě vyhráli a ve čtvrtfinále přestříleli zrovna takovým rozdílem i poslední celek Blues White Espoo 12:1. V semifinále se střetli s dalším celkem z Espoo, tentokrát opět s EKS, kterému opět nastříleli šest branek a nedovolili mu vůbec skórovat. Ve finále zdolali tým Haukat Järvenpää 5:3, jenž svou skupinu také suverénně vyhrál.

Czech North hockey zahájil v kategorii AAA svou cestu vysokou výhrou 8:2 proti švédsko-kanadsko-ruskému týmu Future Star 2007, který smetli sedmigólovou kanonádou ve druhé půli. Ve druhém zápase skupiny A porazili EKS Espoo 3:2, přičemž museli dotahovat vedení soupeře. Skupinu uzavřeli vítězstvím nad dalším finským celkem Jää-Ahmat Hyvinkää vysokou výhrou 6:1. Ve čtvrtfinále si poradili s výsledkem 4:0 s dalším finským soupeřem, tentokrát z Turku, jenž skončil ve skupině B poslední. V semifinále však padli se švédským Team TRUE 3:4 a čekal je boj o bronz. V malém finále tedy přestříleli tým EKS Espoo 9:3 a bronz získali.

Turnaje se zúčastnili tito boleslavští hráči:

Tým AA (U11): František Kovář (brankář), Václav Tětiva (obránce), Filip Matějka, Petr Hanyš, David Churáček, Vojtěch Hora, Štěpán Kolařík (útočníci)

Tým AAA (U12): František Kovář (brankář), Karel Macháček (obránce), Jakub Kristek, Filip Matějka, Lucas Poustecký (útočníci)

Trenéry jsou boleslavští Lukáš Zörkler, Martin Škaloud, liberecký Vojtěch Fiala a hradecký Václav Pánek. Generálním manažerem projektu je Miroslav Matějka.

Představujeme projekt Czech North hockey

Za podpory Libereckého, Královéhradeckého a Středočeského kraje a všech tří statutárních měst včetně Mladé Boleslavi vznikl projekt „Hokejová mládež tří krajů na světová mistrovství,“ který má za cíl reprezentovat český mládežnický hokej. Vrcholem bude účast na světovém mistrovství „CCM Euro Invite“ ve slovinském Bledu pro hráče od 11 do 14 let. Bude se jednat o již desátý ročník, přičemž v minulosti se konal i v Praze. Toto mistrovství se bude konat v létě od 30. července do 3. srpna 2019. Přihlášeny jsou kromě Czech North hockey mnohé zahraniční týmy včetně několika zámořských. Z Evropy potvrdily svou účast výběry ze Švédska, Finska, Slovenska a z Ruska.

Více informací o turnaji naleznete na webových stránkách CCM: zde.