BK MLADÁ BOLESLAV

Dětský den lámal návštěvní rekordy, všichni byli nadšení

3. 6. 2019
Autor: Michal Konvalina

M l. B o l. – Nedělní odpoledne patřilo na mladoboleslavském letišti akci Dětský den s Bruslaři. Hokejový klub uspořádal ve spolupráci se společnostmi ŠKO-ENERGO, Autokomplex Menčík a Letiště Mladá Boleslav jedinečný několikahodinový program. Součástí byly mimo jiné soutěž pro děti, prezentace A týmu Bruslařů pro sezonu 2019/2020 a hráčská autogramiáda.

Akce se vydařila po všech stranách a vyšlo i počasí. Mohlo být možná o pár stupínků méně, i přes hodně vysokou teplotu a prudké sluneční paprsky si ale na letiště našly cestu stovky fanoušků. Ti si společně se svými oblíbenci užili nabité odpoledne a akci si pochvalovali i hráči.

„Je to super. A určitě je to super i pro fanoušky, že se s námi seznámí a mohou si s námi užít nějaké hry,“ řekl během představování týmu slovenský bek Oldrich Kotvan. „Užívám si to. Počasí se povedlo, snad se to líbilo i dětem,“ přizvukoval mu další obránce Jiří Kurka.

Asi nejvřelejšího přivítání se na pódiu dočkal Jakub Klepiš, který se představil po bodu svého někdejšího parťáka z Třince a úřadujícího ligového mistra Davida Ciencialy. Potleskem ale fanoušci přivítali i všechny ostatní hráče, třeba kapitána Michala Vondrku s Davidem Šťastným nebo mladou trojici ve složení Oscar Flynn, Ondřej Najman, Pavel Kousal.

Boleslavskému publiku se poprvé oficiálně ukázaly také nové posily. Kromě Kanaďana Mitche Fillmana a Slovince Gašpera Krošelje, kteří se připravují individuálně doma, se představili všichni čtyři zbývající nováčci na soupisce Bruslařů. Na pódium po boku nových spoluhráčů vystoupali postupně zkušený zadák Martin Ševc z Liberce, již zmiňovaný David Cienciala z Třince, Jan Stránský z Chomutova a Adam Zbořil, někdejší kapitán slovenských Nových Zámků.

Právě Adam Zbořil společně s Lukášem Žejdlem a Michalem Vondrkou losoval šestnáct šťastlivců, kteří si z odpoledního soutěžení odnesli hodnotné ceny. Hlavní cenu – vyhlídkový let letadlem – za společnost ŠKO-ENERGO předal Ing. Viktor Kolarčík, který pochválil spolupráci s Bruslařským klubem. Druhou cenu – auto na víkend – předával Zdeněk Menčík a třetí hlavní cenu – permanentku na příští extraligovou sezonu – předali sami hráči.

Potom už následovala autogramiáda a přelet historických letadel, čímž se celá akce nachýlila ke svému konci.

Kompletní fotogalerii najdete tady.