BK MLADÁ BOLESLAV

Kdyby se neozval Radim, asi bych ještě rok hrál, říká Václav Nedorost

17. 6. 2019
Autor: Vojtěch Tůma

M l. B o l. – Další novou tváří ve vedení mladoboleslavského hokejového klubu je Václav Nedorost, který bude na pozici asistenta sportovního ředitele fungovat jako pravá ruka Radima Vrbaty. Sedmatřicetiletý rodák z Českých Budějovic a bývalý hráč Colorada Avalanche, Slovanu Bratislava či plzeňské Škody v rozhovoru pro náš web prozradil, co všechno bral v potaz při rozhodování ohledně nabídky Bruslařů, a naznačil, jaká bude jeho pracovní náplň pro nadcházející sezonu.

Václave, jak se stane, že bývalý hráč NHL a rodák z Českých Budějovic skončí v Mladé Boleslavi?

V zámoří jsme začínali společně s Radimem Vrbatou, jsme téměř stejně staří. Seznámili jsme se na mistrovství světa do dvaceti let a padli si do oka. Poté jsme si spolu zahráli v Liberci během výluky a tak nějak se celou dobu udržovali v kontaktu. Hodně si rozumíme. Když dostal na starost sportovní sekci klubu, tak mě v lednu oslovil s nabídkou.

Tehdy už jste věděl, že ukončíte hráčskou kariéru?

Ještě ne. V posledních letech jsem o tom přemýšlel, už to přeci jen nebylo ono, výkonnost šla dolů. Nabídka od Radima mě hodně zaujala a byl jsem rád, že můžeme opět pracovat spolu. Probrali jsme spolu pár věcí a vymysleli, jak to celé časově skloubit, protože pořád bydlím v Českých Budějovicích a navíc mám tři děti.

Měl jste ještě nabídku na pokračování v Plzni?

Ano, v Plzni chtěli, abych ještě pokračoval. Musím říct, že kdyby se neozval Radim, asi bych ještě rok hrál, ale spíše doma v Českých Budějovicích. Loni mě potkala řada zdravotních problémů, chuť do hokeje jsem také trochu postrádal, což byl další z faktorů, proč jsem kývl Mladé Boleslavi.

Mluvil jste o časovém plánu, jak to nakonec máte rozvržené?

Jedním z cílů nastavené vize klubu je hodně se věnovat mládeži. Mám v plánu se v pondělí a v úterý zúčastňovat dovednostních tréninků starších kategorií. Zápasy čekají kluky ve čtvrtek, tím pádem by tyto tréninky měly být nejobsáhlejší. Zároveň jsme společně s Davidem Vrbatou dostali na starost skauting, takže ve středu budu jezdit na zápasy Chance ligy, sledovat potenciální posily nebo i naše kluky, kteří v této soutěži nastoupí. V Boleslavi bych se měl pohybovat od neděle do úterý, na zbytek týdne mě vystřídá Radim. Práce bude dost, cestování taky, ale už ne z pozice hráče, takže si čas můžu organizovat sám. (směje se)

Čeká vás i nějaká práce v kanceláři?

Ne, skoro vůbec. Papírování má na starosti Martin Vejvoda. Mou prací je – z pozice asistenta sportovního ředitele, což je poměrně nová, pro Českou republiku ne úplně běžná funkce – starat se o rozvoj hráčů a společně s Radimem řídit sportovní úsek klubu.

Chystáte se pracovat i s A-týmem? Budete třeba chodit na tréninky?

Občas ano, vše záleží na domluvě s trenéry.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav