BK MLADÁ BOLESLAV

Změny u juniorů. Bruslaři už nebudou hrát extraligu, končí působení hráčů na výjimku

14. 6. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav


M l. B o l. – Příští sezóna juniorské nejvyšší soutěže bude mít 38 kol, odehraje ji 19 týmů. Už nebude mít v názvu extraliga, její nový oficiální název zní DHL Juniorská liga Akademií. Základní část skončí 25. ledna, Mladá Boleslav začne sezonu na domácím ledě, kdy přivítá nejprve Vítkovice a Třinec, základní dějství soutěže pak zakončí v Salzburgu. Kompletní rozpis základní části DHL Juniorské ligy Akademií naleznete zde.

Nová sezóna DHL Juniorské ligy Akademií přinese hned několik změn. Jednou z těch zásadních je to, že už se nebudou jednotlivé zápasy hrát o čtyři body do tabulky soutěže, budou se ale z jednoho zápasu získávat opět jen tři. Každý zápas se bude hrát do rozhodnutí, následovat bude pětiminutové prodloužení, které se bude hrát tři na tři pět minut. V případě nerozhodnutí by následovaly samostatné nájezdy.

Základní část bude končit 25. ledna, do boje o titul půjde 16 z 19 týmů. Týmy na 1., 8., 9. a 16. místě utvoří skupinu A, týmy na 2., 7., 10. a 15. místě skupinu B, týmy na 3., 6., 11. a 14. místě skupinu C a týmy na 4., 5., 12. a 13. místě skupinu D a budou hrát o postup do play off. Výsledky ze základní části se do nadstavby nepřenášejí.

Samotné play off bude ještě kratší než bývalo v minulosti. Již od čtvrtfinále se totiž bude hrát pouze na dva vítězné zápasy, což bývalo v minulosti běžné až od semifinále. Ve čtvrtfinále a semifinále se první utkání bude hrát na ledě hůře postaveného týmu, druhé a případné třetí pak na ledě lépe postaveného. Ve finále však nastane změna, první a případné třetí utkání hostí lépe umístěný a druhé utkání hůře umístěný.

Zásadní změnou je také to, že už nebudou moci nastupovat starší hráči na tzv. výjimku. Od nové sezóny budou moci DHL Juniorskou ligu Akademií hrát pouze hráči ročníku narození 2000 a mladší. Nastupovat bude moci maximálně jeden cizinec, loni to mohli být dva.

Mladou Boleslav čeká také jedna ligová premiéra. Juniorský tým Bruslařského klubu se vůbec poprvé v historii utká v rámci juniorské ligy nebo extraligy s rakouským EC Red Bull Salzburg, který je jediným zahraničním zástupcem v české soutěži.

V nadcházejících dnech na webu zveřejníme taktéž podrobnější informace k přípravným zápasům mládeže.