BK MLADÁ BOLESLAV

Člověk drží hokejku jako prase kost, žertoval Michal Vondrka po prvním tréninku

24. 7. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav

M l. B o l. – Společně s týmem se se začátkem přípravy na ledě začal připravovat také jeho kapitán Michal Vondrka (na snímku). Ten měl sice individuální přípravu, přesto do Boleslavi dojížděl alespoň jednou týdně, aby byl s týmem v kontaktu. Michal Vondrka v rozhovoru pro klubový web naznačuje, že je ještě hodně co zlepšovat, mluví také o své dovolené a oceňuje, že Bruslaři letos odehrají méně přípravných zápasů.

"Já jsem si letní přípravu dělal sám, protože už asi 10 let trénuji s jedním trenérem, Petrem Hornem, bývalým desetibojařem. Jsem s ním natolik spokojen, že si vycházíme vstříc a nechtěl jsem to měnit. Letos bych řekl, že jsem tu letní přípravu absolvoval oproti loňsku úplně celou, protože loni jsem na začátku měl velké problémy se zády, takže jsem to nejdříve musel dát dohromady, a tím jsem zameškal 14 dní nebo 3 týdny. Teď jsem to zvládl celé - nějakých osm nebo devět týdnů plus ještě teď nějaké dva týdny před tím ledem, když tady suchá příprava oficiálně skončila, takže je to celkem asi nějakých 10 nebo 11 týdnů. Cítím se dobře a přípravu hodnotím jako velice zdařilou," popisuje svou suchou přípravu kapitán Vondrka.

Podle něj jsou první tréninky na ledě těžké a trvá opět navyknout si na tento typ přípravy. "První tréninky na ledě jsou těžké. Člověk je takový nemotorný a je to, jako kdyby na tom rok nestál. Musíme nahnat trochu nějakou kondici, aby si tělo zvyklo na led, výzbroj a jiný pohyb, protože to na suchu nenatrénujeme," řekl Michal Vondrka.

Celý videorozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím klubového YouTube kanálu: