BK MLADÁ BOLESLAV

Čeští mládežníci váleli v čele s boleslavskými hráči ve Slovinsku

7. 8. 2019
Autor: Redakce

Výběry českých hokejových týmů U11 a U12, ve kterých měli značné zastoupení i boleslavští mládežníci, obsadil na jedenáctém mistrovství CCM World Invite Bled ve Slovinsku první, respektive druhé místo. Výběry vedli taktéž dva boleslavští trenéři - Lukáš Zörkler a Martin Škaloud.

Jedenáctiletí chlapci získali zlaté medaile a dvanáctiletí stříbrné, oba celky působily pod záštitou týmu Czech Nort hockey. Na cestě za triumfem bylo 29 týmů z celého světa s výjimkou Finů. Ve finále mladíci porazili 6:1 slovenský reprezentační tým Pro Slovakia a druhý tým podlehl 2:3 ve finále, přitom ještě 2:0 vedl, národnímu švédskému týmu Tördon, složeného ze 16 klubů švédské Ellité ligy. Za triumfem mladíci vyřadili postupně týmy CCM Select USA, kde byly i kanadské posily, Red and White select z východu a středovýchodu USA, tým Ruska nazvaný nostalgicky Soviet, národní výběr Slovinska, tým EU Alpine, německý tým a mnoho dalších. Úspěch je umocněn o to více, že český tým tvořili nominování hráči a trenéři pouze tří extraligových klubů - Liberce, Hradce a Boleslavi s jedinou výjimkou hráče z Komety Brno.

Právě hráči z těchto klubů na mistrovství tedy zářili a předčili mnohé zahraniční soupeře. „Čeští hokejisté dominovali typickou hrou kolující jim v genech po generace - kombinace v rychlosti, technické dovednosti a kreativita. Těmito schopnostmi náš nejúspěšnějších sport udivil svět mnohokrát. Zdá se, že pomyslné žezlo v 11-13 letech přebírají švédští, čeští, ale i slovenští hokejisté," řekl generální manažer projektu Miroslav Matějka.

Stříbrný tým vedli Vojtěch Fiala a Martin Škaloud, zlatý tým pak Lukáš Zörkler a Václav Pánek. Po zlatých a bronzových medailích z Finland Lions Cupu následoval oddech, letní příprava v klubech a 6 denní kemp s klubovými trenéry před odjezdem v Icerinku u juniorského mistra světa Martina Holého. Odjezd týmu podpořil Český svaz ledního hokeje a Střída sport společným oblečením, krajské úřady a jejich konkrétní představitelé - náměstkové Martin Červíček, Jitka Volfová, Přemysl Sobotka, Pavel Svoboda a Karel Horčička, hejtmani Jermanová Pokorná a Jiří Štěpán, vyjma Hradce Králové, města Liberec a Mladá Boleslav. Nezapomeňme také na neuvěřitelnou podporu rodičů mladých hokejistů.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav