BK MLADÁ BOLESLAV

Dorost vyhrál turnaj v Pardubicích, 9. třída skončila v Litvínově čtvrtá

25. 8. 2019
Autor: Vojtěch Drbohlav

M l. B o l. – Boleslavští dorostenci a deváťáci odehráli o víkendu kvalitně obsazené turnaje. Zatímco dorost v Pardubicích vyhrál, 9. třída se v Litvínově umístila pozitivně. Protože šlo ale jen o přípravu, mohli být trenéři obou týmů spokojeni, protože si otestovali své svěřence během zápasů s kvalitními týmy a zároveň si vyzkoušeli i hru pod tlakem či únavou, hrály se totiž i dva zápasy v jeden den.

Dorostenci v Pardubicích ani jednou neprohráli

Boleslavskému dorostu se pod vedením trenérů Petra Hakena, Davida Vrbaty a Václava Pletky na východě Čech dařilo. Na turnaji, jehož zápasy byly rozděleny do dvou třetin, s tím, že za každou třetinu se udělovaly dva body, Mladá Boleslav v žádném zápase neprohrála. Bruslaři porazili postupně Havířov 5:1 (2:0, 3:1), Hradec Králové 3:2 (0:2, 3:0), Minsk 5:0 (3:0, 2:0) a ve finále zdolali Pardubice 2:1 po prodloužení, a tak se Boleslavští mohli radovat z turnajového vítězství.

9. třída v Litvínově skončila předposlední

Hokejisté 9. třídy se na turnaji v Litvínově radovali ze dvou proher, zároveň také dvakrát prohráli. Nejdříve v sobotu zdolali Vítkovice 4:3 po samostatných nájezdech (0:0, 0:2, 3:1), pak prohráli s Kometou Brno 1:3 (1:3, 2:2, 2:1), následovala těsná prohra 5:6 se Spartou (1:3, 2:2, 2:1), v neděli pak Boleslavští těsně porazili Litvínov 3:2 (0:0, 2:0, 1:2).

Turnajová tabulka:

  1. Litvínov 7 b.
  2. Vítkovice 7 b.
  3. Kometa 7 b.
  4. Mladá Boleslav 5 b.
  5. Sparta 4 b.

Boleslavští trenéři si po turnaji v Litvínově pochvalovali výkony svých svěřenců. "Turnaj splnil přesně to, co jsme od něj očekávali. Odehráli jsme ve dvou dnech čtyři těžké zápasy a moc náš těší, že jsme ani v jednom nebyli tím horším týmem. Kluky jsme pochválili. Ve hře byly prvky, o které se v tréninku snažíme. Jedinou kaňkou je naše slabá produktivita," řekl v neděli trenér 9. třídy Martin Škaloud.

Dorost už v rámci přípravy čekají jen dva zápasy - ve středu 28. srpna vyzve na domácím ledě od 13:00 Slavii Praha a v pátek 6. září od 16:00 Liberec. 9. třídě zbývá už jen jedno přípravné utkání, a sice v pátek 30. srpna, kdy se představí na kladenském ledě.