BK MLADÁ BOLESLAV

Pavel Musil: Příprava byla vyvážená, ale ukáže až sezona

5. 9. 2019
Autor: Vojtěch Tůma

M l. B o l. - Generálku na blížící se ročník Tipsport extraligy zvládli mladoboleslavští hokejisté na výbornou. Podali kvalitní výkon, celý zápas se mohli opřít o výborného Gašpera Krošelje, Spartu porazili 3:0, a přípravu tak zakončili s bilancí pěti výher a jediné porážky. Velmi aktivně se projevovala třetí útočná formace Bruslařů, v jejímž středu nastoupil Pavel Musil. „Oproti minulému týdnu jsme se zlepšili v obranné hře, celkově mělo utkání dobré tempo. Teď ale začíná úplně něco jiného," uvědomuje si útočník se sedmaosmdesátkou na zádech.

Jeho lajna se postarala o druhý gól zápasu, parádní sólo zakončené bekhendovým blafákem předvedl Radim Zohorna, Pavel Musil ale rovněž ocenil přínos Jana Stránského.Takového hráče potřebujeme. Je výborný do obrany, pomůže i při oslabení. Na ledě vedle něj nemáme takový strach, protože víme, že kdyby se něco semlelo, tak to vyřeší," prohlásil s úsměvem sedmadvacetiletý rodák z Čáslavi.

A co Bruslaře čeká v nadcházejících dnech před prvním ostrým startem proti Pardubicím? Zítra máme trénink, pak si odpočineme a příští týden už se v hlavách nastavíme na pátek. Uděláme všechno pro to, abychom začali úspěšně," řekl šikovný centr, který si do nové sezony přeje především bojovnost celého týmu a pevné zdraví všech v kabině.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav